0 com

halloween 3d formatında

geçtiğimiz cuma günü amerika'da gösterime giren rob zombie'nin "halloween 2"'si gişede aynı gün gösterime giren "final destination 3d"'ye geçildi. 15 milyon dolara mal olan "halloween 2" sadece haftasonu yaklaşık 17.5 milyon dolar hasılat yaparken, "final destination 3d" gişelerden yaklaşık 28.5 milyon dolar elde etti. tabi bunda filmin 3 boyutlu olması ve bilet fiyatlarında normale göre birkaç dolarlık fark oluşu etkili. bunu da dikkate alan dimension film yetkilileri yeni film projesini masaya yatırmış. ve gelecek yaz halloween'i 3 boyutlu olarak sinemalarda gösterime sokacaklar. yeni film için yönetmen olarak rob zombie düşünülmezken, şu sıralar yeni bir yönetmenle görüşmelerini sürdürüyorlarmış. tamamen duygusal! olacak olan bu yeni filmin korkuseverleri ne derece tatmin edip etmeyeceğini görmemiz için 1 yıl beklememiz gerekecek.
0 com

foo fighthers'tan derleme albüm

foo fighthers, "greatest hits" isimli derleme albümünü çok yakında hayranları ile buluşturacak. albümde grubun "word forward" ile 4 temmuz kutlamaları sırasında abd başkanı barack obama için çaldığı "wheels" isimli yeni şarkılarının yanısıra geçmişte müzik listelerinde büyük başarı yakalamış olan "the pretender", "all my life", "learn to fly", "best of you", "times like these", "my hero" ve "everlong" isimli şarkıları da yer alacak.
0 com

camiadan chi cheng'e şarkı

geçtiğimiz yıl 4 kasım'da trafik kazası geçiren ve kazadan sonra komaya giren deftones basçısı chi cheng için çoğu gruptan eleman bir araya geldi ve onun için parça yaptı. bu parça ve videonun amacı sadece ona sevgi gösterisinde bulunmak değil aynı zamanda dinleyenlerinden bağış toplayıp, tedavi masraflarına katkıda bulunabilmek. cheng'in tedavi masraflarını ocak ayının ortasında sigorta şirketi karşılamamaya başlamış ve annesi oturduğu evi bankaya ipotek ettirmek zorunda kalmış. durumun cahim olduğunun farkına varan arkadaşları ise bir araya gelip onun için bağış topluyorlar. ayrıntılı bilgiyi buradan edinebilirsiniz. çorbada tuzu olanlar ve yapılan şarkı hemen altta.

jim root (slipknot) - sid wilson (slipknot) - brian "head" welch (ex-korn) - ray luzier (korn) - reginald "fieldy" arvizu (korn) - james "munky" shaffer (korn) - dave mcclain (machine head) - robert trujillo (metallica) - clint lowery (sevendust) - morgan rose (sevendust) - wayne lozinak (hatebreed) - wuv (p.o.d.) - mike wengren (disturbed) - adam dutkiewicz (killswitch engage)

0 com

transylmania: bir vampir filmi daha

son dönemde piyasaya sürülen vampir temalı korku filmlerine bir yenisi daha ekleniyor. "harry potter" kaynaklı fantastik filmlerden sonra şu sıralar hayli popüler olan"twilight" serisi de vampir filmlerini pompalıyor gibi gözüküyor. hillenbrand biraderlerin yönetmenliğini yaptığı "transylmania" korku ile komedi öğelerini barındıran bir film. konu olarak; bir grup üniversiteli gencin transilvanya'da bulunan razvan üniversitesi'nde bir sömestreliğine eğitim almaya gelirler. ancak karşılaştıkları manzara bekledikleri gibi değildir; latexli profesörler, üstsüz vampir hatunlar ve ortaçağdan kopup gelen vampir kralı radu. film yıl sonuna doğru amerika'da gösterime girecek. buraya gelir mi bilinmez. ancak fragmanından sezdiğim kadarıyla pek fazla beklenti içerisine girilecek bir film değil.

2 com

şok! oasis dağıldı!

oasis, geçtiğimiz sene çıkardığı "dig out your soul" albümünden sonra gallagher kardeşlerin arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle sarsıntılar yaşıyordu. zaman zaman basına yansıyan tatsızlıklar bir şekilde geçiştiriliyor, dağılmanın lafı geçiyor ancak olmaz deniliyordu. en sonunda büyük birader grubu terk etmiş ve oasis ayrılık kararı almış. baba gallagher türk olsa "iki kardeşsiniz, neyi pay edemiyonuz lan!" diye tepki verir miydi? bence verirdi.
0 com

black sabbath ve yeniden 5 albümü

heavy metal'in en önemli isimlerinden black sabbath, 1970'li yıllarda çıkardığı 5 stüdyo albümünü yeniden yayınlamaya hazırlanıyor. bu seneye damgasını vurmuş olan "eski albümü yeniden yayınlama" tiyatrosuna katılan grup, 5 albümü de 21 eylül 2009 tarihinden itibaren piyasaya sürecek. işte o albümler:

1973 - sabbath bloody sabbath
1975 - sabotage
1976 - vol. 4
1976 - technical ecstasy
1978 - never say die!
0 com

min dît'in başarısı

ödüllü kısa filmleriyle tanınan yönetmen miraz bezar'ın çekimleri diyarbakır'da tamamlanan "min dît" (ben gördüm) isimli kürtçe filmi, 18-26 eylül 2009 tarihleri arasında ispanya'da gerçekleşecek olan san sebastian film festivali'nin, ilk ve ikinci filmlerini çeken yönetmenlerin yarıştığı "new directors award" bölümünde yarışacak ve dünya prömiyerini de yapmış olacak.

hamburg film festivali'nin "agenda 2009 dünya sineması" bölümünde de gösterilecek olan filmin oyuncularının çoğu savaş maduru çocuklardan oluşuyor.
1 com

rob zombie'nin yeni projesi

rob zombie'nin "halloween 2"'si bugün amerikan sinemalarında gösterime giriyor. gelecek ay da animasyon filmi "the haunted world of el superbeasto" dvd formatında görücüye çıkacak. ancak rob zombie boş durmuyor ve yeni film projesini açıklıyor. "halloween" yeniden çevrimlerinden sonra bir kez daha aynı işe bulaşarak "the blob"'u yeniden çevirecek. 1958 yapımı film irvine millgate'in öyküsünden yola çıkılarak irvin s. yeaworth jr. tarafından çekilmişti. korku ile bilim kurgu öğelerine sahip olan film 1988'de chuck russell tarafından yeniden çekilmiş ve bu filmde kevin dillon ile şu sıralar "saw"'da rol alan shawnee smith rol almıştı. rob zombie, şu sıralar filmin yazım işleriyle uğraşmaktaymış ve çekimlere baharda başlayacağını açıklamış. filmin bütçesinin 20 ila 30 milyon dolar arasında olacağı düşünülüyor.
0 com

kings of leon'dan iki albüm birden

2008 yılında yayınladığı "only by the night" isimli stüdyo albümü ile müzik listelerinde yükselişe geçen ve büyük beğeni toplayan kings of leon çok yakında bir remix albüm ve temmuz ayında londra'da gerçekleştirdiği bir performanstan oluşan dvd ile karşımıza çıakcak. remix albümde mark ronson, linkin park, pharrell williams, justin timberlake, lykke li ve kenna gibi isimlerin grubun parçalarına yaptığı remixler yer alacak.
0 com

dylan'dan christmas albümü

folk rock'ın efsane ismi bob dylan 47. stüdyo albümünü 13 ekim'de piyasaya sürüyor. "christmas in the heart" adını taşıyan albümü çıkartacak olan plak şirketi yaptığı açıklamada albümden gelecek olan gelirin feeding america'ya bağışlanacağını bildirdi. feeding america, amerika'da yiyecek bulamayan insanlara yardımcı olan bir vakıf. gelirler ayrıca benzer özellikteki uluslararası vakıflara bağışlanacakmış. diğer yandan albümde yer alması kesinleşen parçaların isimleri şöyle; "here comes santa claus", "winter wonderland", "little drummer boy" and "must be santa".
2 com

slash, dostları ve yeni albümü

guns n' roses ve velvet revolver gruplarının gitaristi olarak ünlenen slash, 2010 yılında "slash & friends" adını verdiği ilk solo albümünü yayınlayacak. sebepsiz yere kendisine antipatik duygular beslediğim slash, albümü josh freese ve chris chaney ile beraber kaydetmiş. yine kendisini hiç sevmediğimi belirtmek istediğim slash, albümünde ozzy osbourne, alice cooper, m. shadows, slea, iggy pop, chris cornell, nick oliveri, adam levine, travis barker, fergie, ronnie wood ve steven adler gibi önemli müzisyenleri konuk müzisyen olarak ağırlamış. ne diyelim, hayırlı olsun.
0 com

türkiye, malezya olmasın (ama izlanda olabilir)

pek değerli basın büyüğü ayşe arman iki sene önce yöneltmişti "türkiye, malezya olur mu?" sorusunu. sakın ha! black eyed peas'in 25 eylül'de malezya'nın başkenti kuala lumpur'da vereceği konsere müslümanların girişi yasaklanmış. konsere sponsor olan firma guinness, alkol ürettiği için malezya kültür bakanlığı müslümanların bu konsere gitmesini yasaklamış, müslüman olmayanlar gidip eğlenebilirler demiş. daha önce bu hoşgörülü! ülkede avril lavigne ve beyonce da konser ile ilgili sorunlar yaşamıştı.
2 com

7 sene aradan sonra "the cranberries"

everybody else is doing it, so why can't we? (1993), no need to argue (1994), to the faithful departed (1996), bury the hatchet (1999) ve wake up and smell the coffee (2001) albümleriyle sadece müzik listelerinde bir numara olmakla kalmayıp gönüllerimizde de en güzel yere yerleşen irlandalı rock grubu the cranberries, bilindiği gibi bundan 5 sene önce yani 2002 yılında müzik hayatında bir süreliğine ara vermiş, ardından grubun müthiş vokalisti dolores o'riordan 2007 yılında "are you listening?" isimli solo albümünü piyasaya sürmüştü.

ve gelelim haberin en can alıcı kısmına.. yeni albüm diyerek sizleri sevindirmek isterdim sevgili okurlar fakat bir turneden bahsediyoruz bu kısımda. kasım ayında amerika'da bir turneye başlayacak olan grup, 2010 yılında da avrupa'nın çeşitli ülkelerinde sevenleriyle buluşacak. gönül ister ki istanbul'a da uğrasınlar ama nerdee.. artık konser kayıtlarıyla kendimizi avutadururuz.
0 com

beatles'ın menajeri için film yapılıyor

beatles'ın 1961'den ölene kadar (1967) menajerliğini yapan brian epstein'in filmi çekiliyor. tony gottelson tarafından yazılan "a life in the day" david permut'un prodüktörlüğünde sinemaya uyarlanacak. permut şu günlerde filmde kullanılacak beatles şarkılarının telifleriyle uğraşıyormuş. söylediğine göre film grubun kuruluş zamanları üzerinde duracakmış.
0 com

skunk anansie çok yakında yeni albümüyle..

2001 yılında müzik çalışmalarına ara vermeden önce paranoid and sunburnt (1995), stoosh (1996) ve post orgasmic chill (1999) isimli 3 stüdyo albümü yayınlayan skunk anansie, "smashes and trashes" adını verdiği derleme albümünü 2 kasım 2009 tarihinde hayranlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. albümde müzik listelerinde başarı yakalamış eski şarkılarının haricinde because of you, tear the place up ve squander isimli 3 yeni şarkısına da yer verecek olan grup "because of you" şarkısına klip çekti bile.
0 com

"the resistance" yayınlandı

muse'un merakla beklenen 5. stüdyo albümü "the resistance", internet aracılığı ile müzikseverlerle buluşturuldu. prodüktörlüğünü yine kendinin üstlendiği grup albümün ilk single'ı olarak "uprising"i seçti ve şarkı 7 eylül 2009 tarihinde yayınlanacak.

şahsen ben dinledim, çok güzel olmuş. dedikeri gibi albüm fazlaca senfonik öğeler barındırıyor içinde. dinlemek isteyenler buradan buyurabilirler.
1 com

dersimiz; zombie filmi nasıl çekilir

ilköğreniminden yükseköğrenimine her aşamada ezberci eğitime maruz kalan bir ülkenin evlatları için oldukça şaşırtıcı bir çalışma! queens, new york'ta bir okul öğrencileri yıllık proje kapsamında 30 dakikalık zombie filmi çekti. bu proje, okulun öğretmenlerinden chad dictenberg, jared beloff, chris mclaughlin'in ülkedeki öğretmenler federasyonun'dan 2500 dolar'lık ödülü kazanmasıyla doğmuş. öğretmenler, yaşları 13 ve 14 olan öğrencilerine filmlerin nasıl üretildiğine dair bir proje yaptırmak istemiş. fikirlerini öğrencilerle paylaşmışlar, ne türde bir film çekmek istediklerini sormuşlar ve ortaya "school of the dead" adını verdikleri zombie filmi çıkmış. sonuç olarak, öğrenciler senaryo yazımından özel efekt yaratılmasına kadar, film yapımındaki tüm aşamaları tek tek öğrenmiş ve bu onlar için unutulmaz bir deneyim olmuş. bu aşamalardaki gözlemlerini de thezombiegroan.blogspot.com adresinde paylaşmışlar. yurdum öğrencisi de hala pamuk içerisinde fasulye yeşertedursun...

0 com

the house of devil - trailer

eylül ayında amerika'da gösterime girecek bir diğer korku filmi ise ti west'in yazıp yönettiği "the house of devil". adının, rob zombie'nin filmlerinden kolajlanarak oluşturulduğu hissi veren film 80'lerde geçiyor. geçimini sağlamak üzere çocuk bakıcılığı yapan bir genç kız, bakımını üstlendiği çocuğun evine gittiğinde beklemediği bir ortamın içerisine düşer. çocuğun ailesi genç kızı satanik ayinlerinde kullanmak istemektedir. film tribeca film festivali'nde gösterildi, film4 frightfest, fantasia film festival'de de gösterime girecek. basında ve imdb'de iyi puanlar alan "the house of devil"'in 80'lerin korku filmleri havasını yansıtan afişi de dikkat çekici. fragmanı hemen altta izleyebilirsiniz:

0 com

25. yıl şerefine

2009'da 25. yılını deviren albümler kervanına u2'nun "the unforgettable fire"'ı da katılıyor. 1 ekim 1984'te piyasaya çıkan albümün adı hiroşima ve nagasaki'de atom bombası felaketinden hayatta kalanların ürettiği çizim ve tabloların sergilendiği sergiden esinlenerek konulmuş. sadece birleşik devletler'de 3 milyondan fazla satan albüm yılın sonuna doğru yeniden basılacak. tabi bu mevzunun olmazsa olmazı, daha önce yayınlanmamış parçalarla beraber.
0 com

yeni bir hastalık filmi: "carriers"

danny boyle'un "28 days later"'ında ve arkasından gelen "28 weeks later"'da rage virüsünün insanlar üzerindeki tahribatına tanık olmuş, britanya'nın karantina altına alınmasını izlemiştik. bomboş londra sokakları en az bu virüsün bulaştığı insanlar kadar ürkütücüydü. 18 eylül'de ülkemizde "veba" adı altında gösterime girecek olan "carriers" benzer bir konuya sahip. ölümcül bir virüs yine başroldedir ve insan ırkını kırıp geçirmektedir. bu sefer tüm dünya tehlike altındadır. hayatta kalmanın yolunu arayan insanlar meksika körfezi'ne ulaşıp burada tehlikeden uzakta kalmayı çabalarlar.

0 com

clint eastwood'un yeni filmi: "invictus"

clint eastwood bu sene sinemalara merceğine nelson mandela'yı alan yeni filmi "invictus" ile uğruyor. yıl sonuna doğru gösterime girecek olan filmin başrollerinde morgan freeman ve matt damon bulunuyor. john carlin'in gerçek öyküye dayanan, "playing the enemy" adlı kitabından sinemaya uyarlanan "invictus", seçimi kazanan nelson mandela'nın ülkede yaşanan ırk ayrımcılığına son vermek amacıyla sporun birleştirici yanını kullanmasını konu alıyor. filmde 1995 dünya rugby şampiyonası'nda tamamı beyazlardan oluşan takımın kaptanı olan francois pienaar'ı matt damon canlandırıyor.
0 com

şok! roll artık yok

güven erkin erkal'ın az önce ekşisözlük'te yazdığı entrye göre sarardıkça güzelleşen dergi ne yazıkki yayın hayatına veda etti.

malesef hayatımdan yitip giden bir müzik dergisi daha oldu. ilk kaybı 8 sene öncesinde sonbaharda yaşamıştım. o zamana kadar doğru düzgün takip ettiğim, ilk sayısından beri ayrı bir özen göstererek sakladığım non serviam çekip gitmişti aramızdan. true metal zırvalarını dinlemekten baymış olsam gerek şebek h.m.f'nin gidişi çok koymamıştı. ardından enred çıkmaz oldu. müzikal tercihlerimdeki yumuşamanın ardından roll girdi hayatıma. sevdiğim isimlerle ilgili yazıları sunmasının yanında müzikal olarak yön verir oldu. cıvıl bir bahar gününde yeni sayısını alıp, sıcağı sıcağına alsancak'ta bir bara oturup bira eşliğinde okumak keyif verirdi veya yağmurlu bir kış günü kahve eşliğinde... kısacası bir dergiden daha fazlasıydı okurları için. yeri doldurulabilir mi? çok zor.
0 com

sivert høyem'den yeni albüm

madrugada macerasını geçtiğimiz yıl sona erdiren sivert høyem önümüzdeki ay üçüncü stüdyo albümünü çıkartıyor. ilk iki albüm, "ladies and gentlemen of the opposition" (2004) ve "exiles" (2006) takipçisi olan yeni albüm "moon landing" adını taşıyor. 28 eylül'de satışa çıkacak albüme adını veren parçanın klibini altta izleyebilirsiniz.

0 com

gogol bordello belgeseline bir ödül daha

margarita jimeno, geçtiğimiz sene gogol bordello için bir belgesel hazırladı. grubun 2001 ile 2006 arasında attığı adımları takip eden ve underground piyasadan uluslarası düzeye çıktığını gözler önüne seren belgeselde grup üyelerinin yanı sıra manu chao, ori kaplan gibi ünlü isimler de yer alıyor. geçtiğimiz sene kopenhag uluslararası belgesel film festivali'nde ödülü kucaklayan belgesel bu seneki uluslararası musixine film festivali'nde büyük ödülü kaptı. festival new york'ta 11 eylül'de gösterime girecekmiş. herhangi bir film festivalinde gösterilmezse, ancak dvd'den izleyebiliriz.


3 com

norah jones'un 4. albümü kasım'da

come away with me (2002), feels like home (2004) ve not too late (2007) albümleriyle büyük çıkış yapan norah jones, henüz ismi belli olmayan 4. albümünü kasım ayında piyasaya süreceğini açıkladı. jones, prodüktörlüğünü jacquire king'in üstlendiği yeni albümünde ryan adams, okkervil river'dan will sheff ve james poyser ile birlikte çalıştı. sanatçı albümü hakkında şöyle konuştu: "ilk üç stüdyo albümümde aynı insanlarla çalıştık. evet, onlarla çalışmak çok mutluluk vericiydi. ama artık yeni birşeyler denemek istiyorum."
0 com

zemeckis "yellow submarine"'e el attı

oscar ödüllü yönetmen robert zemeckis, disney pictures ile işbirliği yaparak beatles üzerine kurulu olan 1968 yapımı animasyonu yeniden çeviriyor. önümüzdeki günlerde 3d formatlı animasyon filmi "a christmas carol"'u vizyona sürecek olan yönetmen 30 yılı deviren animasyonu yine aynı formatta çekmeyi planlıyor. kullanılacak olan müzikler henüz açıklanmazken, filme adını veren şarkının yanı sıra "eleanor rigby", "lucy in the sky with diamonds", "when i'm sixty-four" ve "with a little help from my friends" ilk düşünülenler arasında yer alıyor. yeniden çevrimin 2012 yazında vizyona girmesi planlanıyor.
2 com

gurotesuku (2009)

uluslararası sularda "grotesque" olarak geçen japon filmi son birkaç gündür ülkemizde gündemde. nedeni ise ingiltere'de yasaklanmış oluşu. açıkçası dikkatimi filme çeken nokta da bu oldu. hazırlanan afişinde "saw ve hostel sadece birer aperatif" ibaresinin yer alması ağzımı sulandırdı ve anında indiragandi yaptım filmi.

filmin yönetmenliğini yapan kôji shiraishi aynı zamanda senaryoyu da hazırlamış. referans verdiği filmler gibi karşımıza torture porn türünde bir film çıkartmış. konusundan kısaca bahsedeyim; beyazlar içindeki kızımız henüz flört aşamasında olan elemanla buluşur. eleman ilk buluşmalarında hatuna ilgisini belli etmeye başlar ve ufaktan topa girer. hatunun elemana şaka yollu sorduğu "benim için ölür müsün" sorusu ise filmin kilit noktasını oluşturur. kafedeki muhabbetlerinden sonra bir daha görüşme konusunda söz koparmaya çalışan oğlumuz ile kızımız yola koyulur. köprüaltı denilebilecek ıssız bir yerde arabasında soteye yatmış olan donuk bakışlı, ilginç! fantazilere sahip olan sosyopat doktorumuz çekici kafalarına koymak suretiyle genç çifti bayıltır. ayıldıklarında ise kendilerini saw serisinden alışık olduğumuz bir oyun ortamında bulurlar. işkencecimiz genç çifti acı çektirerek öldüreceğini belirtir ve elinden geleni ardına koymaz. çiftimize ise kurtuluş için tek yol gösterir o da kendisini azdırmalarıdır.

diğer film yazılarıma göre çok laubali bir anlatım oldu ancak filmi izlediğinizde siz de göreceksiniz neden bu laubalilik. 3 kişilik kadrodan oluşan film neredeyse tek mekanda geçiyor. buradan kısılan masraf makyaj ve efektlerde iyi kullanılmış, görüntüler tatmin edici düzeyde. "grotesque" ismini aldığı akımın vücutta deformasyon özelliğini iyi yansıtıyor izleyene. sertlik dozajı izleyeni rahatsız edebilecek düzeyde. ancak filmde birkaç noktada bağlantı kurulan saw ve hostel'den mevzuya aşina olanların buradaki işkencelerden çok fazla etkileneceğini söyleyemem. filmde beni tek rahatsız eden sahne kızımızın göğüs uçlarının makasla budanması oldu. nedeniyse, uzun yıllardır sahip olduğum meme ucunun tırnak makasıyla kesilme fobisidir.

"saw ve hostel sadece birer aperatif" sloganıyla beklentileri yükselten ve fiyaskoyla sonuçlanan "grotesk", cinsel istismar nedeniyle ingiltere'de yasaklanmış. ancak bu yasaklanma olayı filmi daha da popüler hale getirmiş, forumlarda ve haber altı yorumlarda görünen bu. eh bir süre de bunun ekmeğini yer film daha da öteye gitmez. boş bir zamanda tüketilebilir.
0 com

çankaya belediyesi kısa film günleri

united design, ankara uluslararası film festivali, gezici festival, ankara kızılay ve çevresi esnaf dayanışma derneği ile uçan süpürge kadın filmleri festivali ve çankaya belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "kısa film günleri", sakarya caddesi'ne kurulan açık hava sineması'nda 21-30 ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek. her akşam saat 21:00'de başlayacak olan film gösterimlerinde pek çok festivalde adını duyurmuş tam 58 film gösterilecek.
0 com

bon jovi "the circle" ile çok yakında...

bon jovi "the circle" adını verdiği 12. stüdyo albümünü 10 kasım 2009 tarihinde hayranları ile buluşturmaya hazırlanıyor. 18 ağustos salı günü albümün ilk single'ı olan "we weren't born to follow"u radyolarda tanıtan sanatçı, albümün prodüksyonunda john shanks, dann huff ve desmond child ile bir araya geldi. albümün tracklisti ise şöyle:

01. can i be happy now?
02. we weren't born to follow
03. selfish
04. (back from) another tragedy
05. the truth
06. just like friends
07. drivin'
08. never again
09. work for the working man
10. all i want to know
11. 7 oceans
12. tomorrow
0 com

"kıskanmak" çok yakında vizyona giriyor

zeki demirkubuz'un ilk dönem filmi olma özelliği taşıyan "kıskanmak", 6 kasım 2009 tarihinde vizyona girecek. nahit sırrı örik'in 1946 yılında yazdığı aynı isimli romanından uyarlanan film 1930'lu yılların zonguldak'ında geçiyor. çekimleri safranbolu'da gerçekleşen filmin başrollerde ise serhat tutumluer, berrak tüzünataç, bora cengiz ve nergis öztürk gibi isimler yer alıyor.
0 com

the flaming lips'ten yeni albüm

experimental rock türünün önemli isimlerinden the flaming lips, "embryonic" adını verdiği 12. stüdyo albümünü 13 ekim 2009 tarihinde müzikseverlerle buluşturacak. warner bros. records etiketi ile piyasaya sürülecek olan albümde konuk müzisyen olarak mgmt ve yeah yeah yeahs grubunun vokalisti karen o yer alıyor. işte albümün tracklisti:

01. convinced of the hex
02. the sparrow looks up at the machine
03. evil
04. aquarius sabotage
05. see the leaves
06. if
07. gemini syringes
08. your bats
09. powerless
10. the ego's last stand
11. i can be a frog
12. sagittarius silver announcement
13. worm mountain
14. scorpio sword
15. the impulse
16. silver trembling hands
17. virgo self-esteem broadcast
0 com

rolling stones'un yasaklı belgeseli nette

geçtiğimiz sene martin scorsese'in çektiği "shine a light" belgeselinden sonra grup bu sefer yasaklı belgeseli ile gündemde. "cocksucker blues" adındaki belgesel, 1972 yılındaki amerika turnesinde grubun isteği üzerine fotoğrafçı robert frank tarafından çekilmiş. fakat grup elemanlarının uyuşturucu kullanımını (mick jagger cıbıl hatunlarla koko çekiyor vs.) içermesi nedeniyle grup tarafından yasaklanmıştı. keith richards'ın "eğer amerika'da biri izlerse o ülkeye tekrar giriş yapamayız" dediği belgesel 37 yıl sonra nette yayımlanıyor 9 kısma ayrılmış şekilde. ilk kısmı hemen altta izleyebilirsiniz.

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo
0 com

el superbeasto - trailer

rob zombie'nin "halloween 2" ile beraber kotardığı "the haunted world of el superbeasto" eylül'ün 22'sinde dvd formatında piyasaya çıkıyor. bugün filmden yeni bir fragman yayımlandı, hemen altta izleyebilirsiniz. bu arada "halloween 2" gelecek hafta amerika'da vizyona giriyor. buralara ise 25 aralık'ta uğrayacakmış.

4 com

komşu uyaaaaan!!

"sulukule sokakları
yerle bir, yerle bir, yerle bir
kentsel dönüşüm kabadayıları
çalıyor sulukule’nin tacını

çıkarken daha ilk nota
başlıyor sokağın ritmi
işte o zaman çıkıyor ortaya
iflas eden kimin ruhu, kimin kalbi

ne bu tebessüm, ne de bu gözler
gerçek yorgunu, yalan yorgunu
inanıyor musun, emir kesebilir mi demiri
mahalleli taştan çıkarırken ekmeğini

uyandır komşunu
uyandır dostum komşunu
uyandır komşunu
uyandır dostum komşunu

uyandır komşunu
kentsel dönüşüm tuzağına
yeni bir otopark adına
kültürün üstüne dökülen asfalta

uyandır komşunu
uyandır katliama
üstümüzden geçiriyorlar buldozerleri
satın alabilirlermiş gibi binlerce yıllık tarihi

ne bu tebessüm, ne de bu gözler
gerçek yorgunu, yalan yorgunu
inanıyor musun, emir kesebilir mi demiri
favelalar taştan çıkarırken ekmeğini

ister bir kadeh porto şarabı eşliğinde
ister fokurdatırken bir nargile
uyandır dostum komşunu
izah et ona, nedir hadise

ister poker çevirirken
ister sevişme ertesinde sigara içerken
ağızdan çıkan sözün uyandırıcılığı
sollar tv’yi ve dahi internet olayını

benim nabzım barrios atar
benim nabzım soweto atar
benim nabzım sulukule atar
benim nabzım getto atar
aklın kesiyor mu, emir keser mi demiri
favelalar taştan çıkarırken ekmeğini

uyandır komşunu
uyandır dostum komşunu
uyandır komşunu
uyandır dostum komşunu"
rant yiyicilerin "kentsel dönüşüm" adı altında sulukule'de tezgahladığı oyuna memleket sanatçılarından pek tepki yok gibi. varsa da boyalı basındaki gereksiz haberlerden yer bulamıyordur kendisine. gogol bordello ise en baştan beri tepkili bu mevzuya. geçtiğimiz sene one love festival için uğradıkları istanbul'da olay yerini teftiş edip, mahallelinin kurduğu dayanışma derneğinin kapısını çalmış, sulukule sokaklarını bir de onlar balkan ezgileriyle süslemişti. eugene hütz bununla kalmamış, konser esnasında da şarkı arasında oradaki insanları uyarmış sahneden inerlerken de kısa bir vaaz vermişti. o günden beri uzaktalar ancak unutmamışlar sulukule'ye yapılanları. "educate thy neighbor" adında parça yapmışlar ve birkaç aydır turladıkları yerlerde çalıyorlar. buyrun:

0 com

içerdeki adam

yony leyser'in yazıp yönettiği 2009 model william seward burroughs belgeselinin adı bu. belli ki ismi burroughs'un "içerdeki kedi" adlı romanına atfen konulmuş. yakın arkadaşları ve çalışma arkadaşlarıyla röportajlar yapılarak hazırlanan belgeselde şu isimler bulunuyor; john waters, genesis p-orridge, laurie anderson, peter weller, david cronenberg, iggy pop, gus van sant, sonic youth, anne waldman, george condo, hal willner, james grauerholz, amiri baraka, jello biafra, v. vale, david ohle, wayne propst, dr. william ayers, diane diprima, donovan. soundtracki sonic youth tarafından yapılan belgeselin 4.5 dakikalık fragmanını altta izleyebilirsiniz:

2 com

bar dediğin böyle olur

burası minneapolis, amerika'da bir bar. bu barı diğerlerinden ayıran ve bu blogta fotoğraflarının çıkmasını sağlayan özelliği ise "shaun of the dead"'den esinlenerek düzenlenmiş oluşu. ingilizlerin 5 sene önce çektiği ve zombie filmleri arasında çoğu kişinin gözdesi olan film, bu barı tasarlayan adamlara ilham vermiş. dikkat edeceğiniz üzere barmenlerin giydiği beyaz gömlek ve taktığı kırmızı kıravat shaun'dan apartma. barın bir köşesinde ise olası zombie istilasına karşı elektrikli testere bulunuyor. acil durumda camı kırıp çalıştırıyorsunuz motoru ve zombielere "ben racon kesmem, kafa keserim" diye girişiyorsunuz.
3 com

4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (2007)

cristian mungiu'nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı film, yönetmenin 3. uzun metrajlı filmi olma özelliği taşıyor. başrollerde ise anamaria marinca, vlad ivanov, laura vasiliu ve alexandru potoceanu gibi isimler yer alıyor. ülkemizde filmekimi kapsamında gösterilen film, 2007 cannes film festivali'nde "altın palmiye ödülü"nün yanısıra fipresci (sinema eleştirmenleri birliği) ödülünü de kazandı.

1987 yılının romanya'sında üniversite öğrencisi olan otilia ve gabita isimlerinde iki arkadaşın zorlu bir gününü konu edinen film, öncelikle aynı zamanda yurtta oda arkadaşı olan ikilinin hayatlarından kesitler sunuyor izleyiciye. zamanla konu gabita'nın kürtaj yaptıracak olmasına doğru ilerlerken, o dönemde romanya'da kürtajın yasak olduğu vurgulanıyor. bebeği aldırmak için yasa dışı yollara başvuran gabita'nın destekçisi ve en büyük yardımcısı, oda arkadaşı otilia oluyor.

tüm bunlar yaşanırken otilia bir yandan erkek arkadaşının annesinin doğum günü partisine gitmek için plan ayarlamakla, bir yandan da kürtajı gerçekleştirecek olan bebe ile buluşup onu otel odasına getirmekle meşguldür. otelin resepsiyonunda çalışan ve dönemin karanlık etkisinden nasibini almış görevliyle geçen zorlu bir mücadeleden sonra odaya çıkan otilia ve bebe, aralarına gabita da eklendikten sonra kürtaj hakkında konuşmaya başlarlar.

zorlu geçen birkaç konuşmadan ve yapılmaması gereken bazı şeyleri yaptıktan sonra kürtaj gerçekleşir. ağır temposuyla izleyiciyi ekrana bağlayan film, bebekten kurtulacak olmanın mutluluğunu yaşayan gabita'nın duygularını dahi açığa sermeden soğuk havasıyla devam eder..

bir üçlemenin birincisi olduğu söylenen film, sabit duran kamera açılarıyla ve uzun süren sessizlikler bütünüyle oldukça iyi toparlanmış. ha, böyle neşeli fakat oldukça sıcak bir yaz günü izlenir mi diye sorarsanız cevabım hayır olacaktır. kasvetli ve yağmurlu bir günde izlerseniz filmden eminim ayrı bir tat alırsınız. sahibi olduğu altın palmiye'yi hakeden bir film, izlenmeli.
0 com

thom yorke single yayımlıyor

geçtiğimiz günlerde uzun bir süre albüm çıkarmayacaklarını açıklayan radiohead iki yeni parça ile sevenlerini selamlamıştı. şimdi de frontman thom yorke single yayımlayacak. mark mulcahy için yapılan tribute albümde yer alan "all for the best" için hazırlanan single'ın b side'ını mulcahy'nin orijinal yorumu oluşturuyor. single 7 eylül'de piyasada olacak.
0 com

eski topraklar birarada

stallone'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği "the expandables" birçok ünlü ismi biraraya getiriyor. kendisinin ayrıca başrolde yer alacağı filmde arnold schwarzenegger, mickey rourke, jason statham gibi önemli isimler yer alıyor. bugün de filmin kadrosuna bir diğer yıldız, bruce willis katıldı. gelecek sene gösterime girecek film, güney amerika'da 20 yıldır diktatörlükle ülkesini yöneten bir lideri devirmek için özel görevle yola çıkan ancak hükümetlerinden destek alamayıp yalnız kalan adamların mücadelesini konu alıyor. afganistan ve ırak maceraları çoktan tüketildi, sırada güney amerika var demek...
0 com

imogen heap'in yeni albümü geliyor

imogen heap, "ellipse" adını verdiği üçüncü stüdyo albümünü gelecek hafta piyasaya sürüyor. 2005 tarihli "speak for yourself"'in ardından titizlikle yürüttüğü albüm çalışmalarını videoblog olarak sevenleriyle paylaşan heap'in albümünde 13 parça yer alıyor. albümden ilk single ise açılış parçası olan "first train home"'a hazırlandı. bizden duymuş olmayın ama albümün bugün çeşitli paylaşım sitelerinde sunumu yapıldı.
0 com

werner herzog'tan yeni film

alman sinemasının önemli yönetmenlerinden werner herzog yeni filmini tamamladı. senaryosunu herbert golder ile beraber yazdığı "my son, my son, what have ye done" korku ve dram tadında olacak. öz annesini kılıçtan geçiren mark yarovsky'nin gerçek hayat hikayesine dayanan filmin çekimleri san diego'da yapıldı. david lynch'in prodüktörlüğünü yaptığı "my son, my son, what have ye done" gelecek ay gerçekleşecek olan toronto uluslararası film festivalinde ilk kez seyirci karşısına çıkacak.
0 com

placebo'nun amerika turnesi iptal oldu

brian molko'nun japonya'da gerçekleştirdiği bir konser sırasında sahnede baygınlık geçirdiğini daha önce yazmıştık. asya'da kaptığı bir virüs sebebiyle tedavi altına alınan müzisyen, 6 hafta boyunca dinlenmeye çekilmiş. haliyle grubun 12 eylül 2009 tarihinde amerika'da gerçekleştireceği turne de iptal oldu. placebo solisti molko, menajeri aracılığı ile yaptığı açıklamada turnenin telafisinin yapılacağını açıklamış.
0 com

dark tranquillity türkiye yollarında

unirock hiç durmadan eylemlerine devam ediyor. ilk defa geçtiğimiz sene haziran ayında park orman'da festival gerçekleştiren komite geride bıraktığımız kış aylarında extreme party düzenlemiş ve temmuz ayında da festivalin ikincisini gerçekleştirmişti. yeni planları ise isveç death metalinin en önemli gruplarından dark tranquillity üzerine. mikael stanne ve ekibi bu sefer sadece istanbul'da takılmayıp türkiye turuna çıkacak. uğrayacakları şehirler ise henüz belli değil.
0 com

spider-man'in 5. ve 6. filmlerine senarist

daha önce the losers ve zodiac gibi filmlerin senaristliğini yapan james vanderbilt, şimdi ise spider-man 5 ve spider-man 6 filmlerinin senaristliği için sony pictures entertainment ile anlaştı. bu sene başında çekimleri başlayan ve hala devam eden spider-man 4'ün de ilk yazarı olan vanderbilt, bazı anlaşmazlıklar sonucu bu projeden çekilmişti.
0 com

pearl jam'den kısa belgesel

pearl jam, gelecek ayın 20'sinde çıkartacağı yeni albümü "backspacer" öncesi iştah açıcı niyetine kısa bir belgesel sundu sevenlerine. bugün myspace music üzerinden yayınlanan ve misak-ı milli sınırları içerisinden erişilemeyen 9' 50"lık belgesel, yeni albümün yapım aşamasını anlatıyor. içerisinde 3 yeni parçayı ("just breathe", "got some", "the fixer") barındıran videoyu buradan izleyebilirsiniz.

0 com

nirvana'nın ilk albümü "bleach" yeniden yayınlanıyor

nirvana'nın 1989 tarihli ilk stüdyo albümü "bleach", sub pop records etiketi ile yeniden yayınlanacak. albümde grubun 9 şubat 1990 tarihinde portland'deki pine street theatre'da gerçekleştirdiği konser kayıtları da yer alacak. işte albümün tracklisti:

cd1:
01. blew
02. floyd the barber
03. about a girl
04. school
05. love buzz
06. paper cuts
07. negative
08. creep
09. scoff
10. swap meet
11. mr. moustache
12. sifting
13. big cheese
14. downer

cd2: live at pine street theatre
01. intro
02. school
03. floyd the barber
04. dive
05. love buzz
06. spank thru
07. molly's lips
08. sappy
09. scoff
10. about a girl
11. been a son
12. blew
0 com

galactica'ya usta yönetmen

bilindiği üzre ülkemizde cnbc-e'de gösterilen dizi battlestar galactica beyazperdeye uyarlanıyor. yapımcı olarak seçilen usta yönetmen bryan singer, filmin yönetmenliğini de üstlenecek gibi gözüküyor. bryan singer daha önce "the usual suspects", "superman returns", "x-men" ve "x-men 2" gibi filmlerin yönetmenliğini yapmıştı.
0 com

dmb'den hediye

dave matthews ve tayfası iki yıldır yürüttüğü, ve "crash" albümünde yer alan "so much to say"'de kelime oyunu yaparak adını verdikleri geri dönüşüm projesi "so much to save"'e katılanlara beleş bir albüm hediye ediyor. grubun konserleri esnasında geri dönüşüme katkıda bulunan gönüllülere so much to save standlarında verilen kartta bir kod bulunuyor ve bu kodu somuchtosave.com adresinde kullanıp grubun canlı parçalarının bulunduğu albümü netten beleşe indirebiliyorsunuz.

grup bizi fazlasıyla konser albümüyle beslediğinden ve bu aktiviteye katılamadığımızdan hemmen bir sonraki habere geçiyoruz. yeni albüm "big whiskey and the groogrux king"'den bir parçaya daha video hazırlandı. grubun 26 haziran'da londra'da verdiği konserin görüntülerini içeren "why i am"'in videosunun önceki gün myspace'te prömiyeri yapıldı. ancak video ülkemizdeki kısıtlamalardan dolayı myspace'te izlenemiyor. eğer engelleri aşıp youtube'a erişebiliyorsanız buradan izleyebilirsiniz.

0 com

radiohead'den yeni parça

geçtiğimiz günlerde yeni albüm için beklemeyin diye fanlarını uyaran thom yorke ve çetesi yeni bir parça daha yayımladı. ay başında 1. dünya savaşı gazisi harry patch anısına şarkı yayımlayan grup bu defa "these are my twisted words" adını verdikleri parçayla karşımızda. buyrun:

0 com

tarihte bugün

bu topraklarda yetişen en yetenekli gitaristlerden yavuz çetin, 8 yıl önce bugün yaşamına son verdi. ardında ise iki güzel albüm bıraktı; 1997 yılında çıkardığı ilk albümü "ilk ve son" ve aramızdan ayrılmadan hemen önce kayıtlarını tamamladığı ancak piyasaya çıkışını göremediği "satılık". ve tabi sevenlerinin hafızalarına işlenmiş kalan güzel anılar... yaratılan sistemler ve kullanılan yöntemlerin çirkinleştirdiği dünyadan çekip gideli 8 yıl oldu, çalacağı yeni melodilerden mahrum bıraktığı biz ise eğitilmiş köpekler, doymak bilmeyen maymunlar arasında nefes alıp vermeye devam ediyoruz! bari sen orada huzur içinde uyu güzel insan.
0 com

space oddity 40. yılında yeniden müzikseverlerle buluşacak

david bowie'nin kasım 1969'da piyasaya sunduğu "space oddity" albümü, 40. yılının anısına daha önce hiç yayınlanmamış şarkılarla birlikte yeniden çıkıyor. radyo kayıtları, demolar ve şarkıların farklı versiyonlarını içeren albüm, 12 ekim 2009 tarihinde müzikseverlerle buluşacak. işte albümün tracklisti:

cd 1:
01. space oddity
02. unwashed and somewhat slightly dazed
03. letter to hermione
04. cygnet committee
05. janine
06. an occasional dream
07. wild eyed boy from freecloud
08. god knows i'm good
09. memory of a free festival

cd 2:
01. space oddity (demo)
02. an occasional dream (demo)
03. wild eyed boy from freecloud (single b-side)
04. let me sleep beside you (bbc radio session)
05. unwashed and somewhat slightly dazed (bbc radio session)
06. janine (bbc radio session)
07. london bye ta-ta (stereo version)
08. the prettiest star (stereo version)
09. conversation piece (stereo version)
10. memory of a free festival (part 1) (single a-side)
11. memory of a free festival (part 2) (single b-side)
12. wild eyed boy from freecloud (alternate album mix)
13. memory of a free festival (alternate album mix)
14. london bye ta-ta (alternate stereo mix)
15. ragazzo solo, ragazza sola (full length stereo version)
0 com

william orbit'ten 3 cd'lik derleme albüm

madonna, blur, robbie williams ve sugababes gibi ünlü isimlerin albümlerinin prodüktörlüğünü yapan, üç grammy ödülü sahibi william orbit, 3 cd'den oluşan derleme albümü "odyssey"i 28 eylül 2009 tarihinde piyasaya sunacak. robbie williams, all saints, gavin friday, sasha ve dizzee rascal'la birlikte gerçekleşen çalışmaları da içinde barındıran albüm, ministry of sound etiketi ile çıkacak. 3 cd'lik albümün tracklisti ise şöyle:

cd 1:
01. jon hopkins - second sense
02. ben onono - tatouage bleu
03. gavin friday - angel
04. william orbit - g155
05. blank & jones - desire (ambient mix)
06. laurie mayer - flung (variation)
07. skye - love show
08. robbie williams - stand your ground
09. john barry - wednesday's child
10. dusted - always remember to respect your mother (part 1)
11. all saints - black coffee
12. bass-o-matic - fascinating rhythm
13. william orbit - where do you go
14. little dragon - twice
15. william orbit - sea green

cd 2:
01. boozoo bajou - yoruba road
02. crazy p. - cruising
03. freestylers - so fine
04. school of seven bells - chain
05. couture feat. rachelle - afterglow (trafik edit)
06. stereo mc's - sofisticated
07. eddie harris - it's all right now
08. amadou & mariam - sabali (paul epworth mix)
09. baby bash feat. frankie j. - suga suga
10. eric krasno & neal evans - miss leslie (instrumental)
11. chromeo - woman friend
12. kraak & smaak - no sun in the sky (henrik schwarz remix)
13. sasha - wavy gravy
14. dj kharma feat. juliet diamond - hymn (orbit remix)

cd 3:
01. trentemøller - sunstroke
02. dizzee rascal feat. calvin harris & chrome - dance wiv me (dirty vegas remix)
03. sound diffusion - girls like hi-hats (uto karem's boys like bass mix)
04. larry tee - i love u (bart b more secured dub)
05. jiri.ceiver - loom1
06. hook n sling & kid kenobi - the bump (tonite only remix)
07. terry lynn - kingstonlogic (greenmoney houselogic remix)
08. deadmau5 - the reward is cheese
09. wtf? - chicken
10. benassi bros presents violeta - i love my sex
11. stanton warriors feat. twista - pop your cork
12. freemasons - when you touch me
13. william orbit feat. beth orton - water from a vine leaf (xylem bath mix)
0 com

man utd.'ın soyunma odası

ilk bakışta bu blogta bu başlık ne alaka diyebilirsiniz. manchester united'ın defans oyuncusu rio ferdinand, yarın başlayacak olan premier league için soyunma odasında çalacağı müzikleri açıklamış. maç öncesi soyunma odasında müzik çalma sorumluluğunu üstlenen ve takım arkadaşlarını bu yolla maça motive etmeye çalışan ferdinand'ın playlistinde eski moda gaza getirici garaj parçaların yanı sıra kanye west, lil wayne gibi isimlerden şarkılar bulunuyormuş. ben olsam takıma veririm slayer'dan "war ensemble"'ı takım farka koşar, sahada kemik sesleri de eksik olmaz.
0 com

nick cave'in romanı 3 eylül'de çıkıyor

en güzel dakikalarımın vazgeçilmez müziğini oluşturan adamlardan nick cave'in 20 yıl aradan sonra yazdığı ikinci romanı "the death of bunny munro" nme'nin haberine göre 8 eylül'de raflarda olacak. bir gün öncesinde çıksa güzel bir doğum günü hediyesi olacaktı.. romanın ülkemizdeki haklarını siren yayınları'nın satın aldığını daha önceden duyurmuştuk. bukowski ve john fante romanlarının çevirisini de yapıp gönlümüzde ayrı bir yer edinen avi pardo'nun çevrisini yaptığı roman siren'in sitesinde yazılana göre dünya ile aynı anda çıkacak (diyordum ki, ben bu satırları yazarken siren'in blogunda 3 eylül'de kitapçılarda olacağı notunu gördüm). modern bir faust hikayesi olarak lanse edilen kitap, karanlık ve şok edici unsurlara sahipmiş. 1 aydan az zaman kaldı, okuyup göreceğiz.