7. pam kısa film festivali

bu sene 7.si düzenlenen "pam kısa film festivali", 21-23 ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek. kültür ve turizm bakanlığı desteğinin yanısıra etkin prodüksiyon ve profilo alışveriş merkezi işbirliği ile gerçekleşecek olan festivalin "ulusal kısa film yarışması"na son katılım tarihi 1 ekim 2009 olarak belirlenmiş. yarışmanın katılım şartları ise aşağıdaki gibi:

01. yarışmaya t.c. uyruklu olan amatör ve profesyonel herkes katılabilir.

02. yarışmaya çevre temasını dolaylı yada doğrudan işleyen kısa filmler katılabilir.

03. yarışmaya sinema, video ve dijital formatlarında yapılmış kurmaca, belgesel ve canlandırma türündeki filmler katılabilir.

04. katılma ve ön eleme için filmin pal renk sisteminde, 1 adet mini dv yada dvd kopyaları ile birlikte 1 adet vcd kopyası gönderilecektir. (özellikle dvd ve vcd kopyaların her medyada çalışabilir olmasına özen gösterilecek olup vcd kopya gönderilmeyenler ön elemeye alınmayacaktır.)

05. film ile birlikte filmin adı, yapım yılı, süresi, yönetmeni, filmin kısa konusu, iletişim bilgileri ve katılımcının "yarışma koşullarını kabul ediyorum." yazısının yer aldığı imzalı bir belge gönderilecektir.

06. yarışmaya katılacak tüm yapıtlar en fazla 20 dakika ile sınırlı olacaktır.

07. yarışmaya katılıp, ön elemeyi geçerek yarışmaya ve gösterime hak kazanan filmlerin festival sırasında ve ileride yalnızca ticari olmayan çevre ve kültür faaliyetlerinde izleyicilere sunulması, tv'lerde gösterilmesi ve çoğaltılması yarışmacılar tarafından kabul edilmiş olacaktır.

08. seçiciler kurulu kararı kesindir.

09. aynı yarışmacı birden çok filmle yarışmaya katılabilir.

10. daha önce başka yarışmalara katılan filmler bu yarışmaya katılabilirler.

0 yorum: