where the wild things are (2009)

björk'ün en sevdiğim parçaları ve klipleri arasında yer alır "the triumph of a heart". "medulla"nın en eğlenceli parçasının videosunda, izlanda kırsalında bir evde insani boyutlarda bir kedi ile björk'ün gönül hikayesini izleriz. büyük kedicik björk'ü ihmal eder, björk de kendisini atar barlara, vurur kadehlerin dibine, sonra da birbirlerinin kıymetini anlarlar ve mutlu sonla biter klip. videoyu bana sevdiren, björk'ün ayrıca "it's in our hands", "it's oh so quiet" kliplerini yöneten spike jonze, bu defa maurice sendak'ın 1963'te yazdığı çocuk kitabını beyazperdeye uyarlarken garip görünümlü canavarları gerçek dünya içerisine dahil ediyor.

hırçın bir karaktere sahip olan max, hayal gücü yüksek bir çocuktur. annesi ve ablasıyla beraber yaşadığı evde kendisine yeterli ilgi gösterilmemesi onu daha da hırçınlaştırmaktadır. bir akşam yemeği öncesinde annesiyle girdiği tartışma sonrası evden kaçan max, bir anda kendini kendi yarattığı dünya içerisinde bulur. bir yelkenliyle açık denizde yol alan max en sonunda bir adaya denk gelir. ayak bastığı bu adada ortamı keşfetmeye çalışırken bir arada yaşayan canavarlara rastlar. canavarların midesine gitmek üzereyken uydurduğu bir hikayeyle kendisinin kral olduğunu canavarlara inandırır ve onların kralı olur.

gerçek ile animasyon karakterlerin harika bir şekilde içiçe geçtiği film, sadece görsel olarak değil müzikleriyle de dikkat çekiyor. "where the wild things are", duruşu itibarıyla çocuklara hitab eden bir film gibi gözükebilir ancak her yaştan bünyenin zevk alabileceğini söylemek mümkün. keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, alternatifleriniz arasında olsun.

0 yorum: