avatar, 18 aralık'ta gösterime giriyor!

“titanik”, “yaratıklar (aliens)”, “terminator” filmlerinin efsanevi önetmeni james cameron, sinema tarihinde çığır açacak filmi avatar ile bir kez daha seyircileri büyülemeye hazırlanıyor. 3 boyutlu (3d) sinema tekniklerindeki son teknoloji ile üretilen ve yapımı 14 yıl süren “en yüksek bütçeli film” olarak akıllara kazınacak avatari 18 aralık’ta tüm dünya ile aynı zamanda cinebonus’larda!

filmin konusu:

bizleri hayal gücümüzün ötesinde muhteşem bir dünyaya taşıyacak olan film na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı pandora adlı gezegende geçiyor. yarı-felçli bir savaş gazisi olan jake sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan na’vi halkının arasına gönderilir. askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynakları incelemek üzere avatar adlı bir program oluşturmuştur. bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı na’vi haline getirilir ve misyoner olarak pandora’ya gönderilirler.botanist dr grace augustine (sigourney weaver) ile programa gönüllü olarak katılmış jake’in bedenlerinin avatar’ı yaratılacak ve böylece jake’e de felç olmuş bedenini başka bir formda kullanma şansı verilmiş olacaktır. na’vi halkından prenses neytiri ile tanışan jake, kendisini pandora’ya gönderen tehlikeden bu halkı savunurken bulur. http://www.avatarmovie.com/

real d 3d hakkında

nasa’ya 3d görüntüleme araçları sağlayan şirket

real d 3d, alternatif 3d sinema sistemlerinden farklı olarak, en üst kalitede 2d ve 3d içerik gösterebilen sadece bir adet dijital projektör ve server kullanır. sağ ve sol görüntüler, çok yüksek bir hızda, saniyede 144 kare olarak, sırasıyla perdeye yansıtılır. her karede sağ ve sol göz için görüntü olarak değişirken, bu iki görüntünün birleşmesi, real d 3d sinema sisteminin ışığın yönünü değiştirerek real d 3d sinema gözlükleriyle buluşturması ile sağlanır.gümüş perde’ye yansıtılan görüntü 35 trılyon renk içerir. kullanılan dijital ses sistemi ise 36,600 watt ses gücü’ne sahiptir. 3d görüntüleme araçları sağlayan real d 3d, bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri. işbirliği içinde olduğu kuruluşlar arasında nasa ve amerikan ordusunun yanı sıra bmw, boeing ve pfizer gibi dünya devleri bulunuyor. baş ağrısı ve göz yorulması yaşanmıyor . dijital içerik dağıtım ağı içerisinde dijital filmlerin ve dijital 3 boyutlu filmlerin yanı sıra canlı konserler, ve spor organizasyonlarını izleyebilmek de mümkün. real d 3d şu anda 23 ülkede 5000’nin üzerinde salonla dünyanın en büyük dijital 3d platformunu temsil ediyor.

“real d 3d gözlükleri” de farklı

ekrandaki sağ ve sol görüntülerin beyinde birleşmesi ve derinlik algısının gerçekleşmesini sağlayan özel real d 3d gözlükleri, geleneksel kırmızı-yeşil anaglif gözlüklerden farklı son derece rahat ve polarize filtreli gözlükler.

1 yorum:

Oyuncakçı ADAM | 15 Aralık 2009 12:06

Kaçmaz bu film kaçmaz , hel 3 boyutlu hayatta kaçmaz :)