hisar kısa film seçkisi

boğaziçi üniversitesi mithat alam film merkezi'nin 2005 senesinden beri devam ettirdiği ve yılın en iyi 10 kısa filmini bir dvd'de toplayan "hisar kısa film seçkisi"ne başvurular başladı.

hisar kısa film seçkisi, türkiy'de çekilen yüzlerce kısa film arasından eleme yaparak jüri kararıyla en iyi 10 kısa filmi seçiyor ve bu kısa filmleri bir dvd'de toplayarak sinema okurlarına, ulusal ve uluslararası yarışmalara ve festivallere gönderiyor. seçkiye alınacak filmlerin ilk toplu gösterimi ise 3-18 nisan 2010 tarihleri arasında istanbul kısa film festivali'nde gerçekleştirilecek.

film seçkisinde yer alacak olan 10 film, iki jüri elemesi ile belirlenecek. ön jüride altyazı sinema dergisi yayın kurulu üyeleri ayça çiftçi, sanem aytaç, nadir öperli ve mithat alam film merkezi sinefil dergisi editörlerinden pelin esmer yer alıyor. seçkide yer alacak olan 10 filmi kesin olarak belirleyecek olan ana jüride ise istanbul film festivali direktörü azize tan, sinema eleştirmeni alin taşçıyan ve pelin esmer yer alıyor.

sadece 2009 yılı içinde üretilmiş kurmaca, belgesel ve animasyon kısa filmlerinin başvurabildiği hisar kısa film seçkisi için son başvuru tarihi 5 şubat 2010. başvuru koşulları için www.mafm.boun.edu.tr adresini ziyaret etmeniz ya da 0212 287 70 76 numaralı telefonu aramanız yeterli. başvuru formunu buradan indirmeniz mümkün. katılacak olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz.

0 yorum: