kısa filminizi tüm dünyaya izletmek ister misiniz?

dünya’nın en çok kişiye ulaşan festivali “art by chance” için katılımlar başladı!

2009 yılında ilki gerçekleşen “art by chance” ultra kısa film festivali’nde uluslararası jüri tarafından seçilen 30 saniyelik 30 tane film, ansızın yüz milyonlarca izleyici ile buluştu. katılımcıların yarattığı yüzlerce film arasından seçilen 30 film 13 ülkeden 70’i aşkın şehirde yaklaşık 8.000 digital ekranda gösterime girmiş ve “dünya’nın en çok kişiye ulaşan festivali” ünvanını almıştır.

şehirlerin hızlı akan hayatına tesadüfi olarak renk katmak ve insanları şaşırtmak amacıyla hayata geçirilen “art by chance” ultra kısa film festivali için katılımlar başladı.

art by chance 2010 için harekete geçme zamanı

13 ülkede 70’i aşkın şehirde yüz milyonlara ulaşmayı hedefleyen “art by chance”, ocak 2010 itibariyle kayıtlara turkey.artbychance.org sitesi üzerinden başladı. dünyanın birçok ülkesinden sanatçıların ürettiği 30 saniyelik filmlerden yapılacak seçki, mayıs ayı boyunca dünyadaki halka açık alanlarda bulunan yaklaşık 10.000 adet dijital ekranda gösterime girecek.

zamana karşı yarışan filmler

art by chance 2010’da bu senenin teması ‘zaman’. metropollere yayılacak filmler modern insanın en büyük dertlerinden birinin şehir yaşamının kurgusunu nasıl değiştirdiğini ve zaman kavramının farklı belleklerde nasıl yer edindiğini keşfe çıkıyor. kurmaca, belgesel, animasyon ve video art‘ın her örneğine açık olan festivalde katılımcılardan zaman kavramını 30 sn’de işlemeleri bekleniyor.

metroda, alışveriş merkezinde, sokakta, tuvalette ansızın sanatla buluşma art by chance 2010’da “zaman” temalı filmler, izleyicisiyle alışılagelmişin dışına çıkarak film salonlarında değil gündelik hayatın içinde buluşacak. şehrin dört bir yanına yayılmış dijital ekranlarda hayat bulan festival, insanların günlük yolculuklarında karşılarına ansızın çıkarak ve zengin içeriğiyle monotonu kırarak dikkatleri üzerine toplayacak.

art by chance katılımcılara festivalin internet sitesi turkey.artbychance.org üzerinden filmlerini yükleyerek online olarak da katılabilme kolaylığı sunuyor. festival için son katılım: mart’ın son cuması! (26 mart 2010)

katılım ve ayrıntılı bilgi için lütfen turkey.artbychance.org adresini ziyaret edin.

0 yorum: