ismail necmi, toronto film festivali’nde!

geçtiğimiz hafta burçin filmin toronto film festivali'nde yer alacağını haber vermişti. ben de posta kutumuza düşen basın bültenini filmden görsellerle beraber eklemek istedim.

ayrıca belirtmekte fayda var; kısa süreliğine ayvalık'ta olduğumdan dolayı yazdığınız yorumları ancak yayımlayabildim. gecikme için özür, yorumlarınız için teşekkürler...

ismail necmi, ilk filmi "should i really do it? / bunu gerçekten yapmali miyim?" ile toronto uluslararasi film festivalin’e katiliyor. contemporary istanbul’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen film, resmi seçki, “discovery / keşif” bölümünde gösterilecek.

ismail necmi'nin contemporary istanbul’un ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği ilk uzun metrajli filmi "should i really do it? / bunu gerçekten yapmali miyim?" toronto uluslararasi film festivali’nde resmi seçki, ‘discovery / keşif’ bölümünde gösterilecek.

yarişmali bölüm içermeyen ve cannes, berlin ve venedik'le beraber dünyadaki en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen toronto uluslararasi film festivali, ayni zamanda kuzey amerikanin bir numarali dünya “premiere” festivali. toronto; “ray”, “slumdog millionaire” gibi birçok oscar ödüllü filmin ilk gösterimlerinin yapildiği, “oscar habercisi” bir festival olma özelliğine de sahip.

ismail necmi'nin filmi toronto’da resmi seçki – discovery bölümünde “diesel discovery” ve ‘fipresci’ ödülleri için de ayrica aday olacak.

10 gün boyunca film profesyonellerinin, film yapimcilarinin ve dünya medyasinin merakla takip ettiği dünya genelindeki en saygin film festivallerinden biri olan toronto uluslararasi film festivali, bu sene 10-19 eylül tarihlerinde 34’üncü kez düzenlenecek.

jon amiel'in “creation” filmiyle açilacak olan festivalde; colin farrell'in başrolünde olduğu neil jordan imzali “ondine”, steven soderbergh'in matt damon'li komedisi “the informant!”, scott hicks'in, clive owen'nin yer aldiği “the boys are back” filmi gibi birçok filmin de ilk dünya gösterimleri yapilacak.

ayrintili bilgi için:
http://tiff.net
http://www.shouldireallydoit.com

0 yorum: