yeniden çevrilecek korku filmleri (2)

dün başladığım yazıya kaldığımız yerden devam ediyorum. ilk kısmı kaçıranlar için: yeniden çevrilecek korku filmleri (1)

escape from new york: john carpenter'ın nick castle ile beraber yazdığı ve tek başına yönettiği 1981 tarihli filmin yeniden çevrimi uzun zamandır planlanıyor. dave kajganich'in senaryosuna katkıda bulunacağı yeni filmin "escape from earth" adı altında gösterilmesi düşünülüyor.

the funhouse: korku sinemasının önemli yönetmenlerinden tobe hopper'ın 1981 tarihli filmi de yeniden çevrilecek filmler arasında bulunuyor. universal ve strikeforce entertainment, filmin haklarını satın aldı. ancak projenin yönetmeni ve oyuncu kadrosu henüz belirsiz.

the gate: orijinali 1987 tarihli olan filmi alex winter yönetecek. winter daha önce "bill & ted's excellent adventure" ve "freaked"'ı yönetmişti. yeniden çevrimin 3d formatında olması da ihtimaller arasında bulunuyor.

ghost busters: bu süper eğlenceli film orijinal kadrosuyla yeniden çevriliyor! columbia pictures'ın üstlendiği projede lee eisenberg ve gene stupnitsky senaryoyu düzenliyor. dan aykroyd, bill murray, harold ramis ve ernie hudson'dan oluşan takım yine hayaletleri avlamaya çalışacak.

house on sorority row: mark rosman'ın yazıp yönettiği 1983 yapımı korku filmi stewart hendler tarafından yeniden çevrildi. film, "sorority row" adı altında gösterime girdi.

the host: orijinal adı "gwoemul" olan güney kore filminin yönetimi fredrik bond'a emanet. projenin prodüktör koltuğunda ise "karayip korsanları" serisinden tanıdığımız gore verbinski oturuyor.

hellraiser: clive barker'ın kendi romanından yola çıkarak senaryolaştırdığı ve 1987'de çektiği filmin yeniden çevriminde dikkat çeken nokta yönetmeninin pascal laugier oluşu. hatırlatalım, kendisi "martyrs"'ın yönetmenidir.

i walked with a zombie: inez wallace'ın öyküsünden yola çıkılarak 1943'te çekilen bu filmin haklarını da twisted pictures kapmış. twisted pictures, "saw" serisinin de haklarına sahip biliyorsunuz. projeyle ilgili henüz bir ayrıntı belli değil.

stephen king's it: bunun haberini daha önce yazmıştık gerçi. 1990 yapımı olan tv filmi, yine stephen king romanları olan "hayvan mezarlığı" ve "new york'tan kaçış" filmlerinin yeniden çevrimini yapan dave kajganich yönetecek.

invasion of the body snatchers: jack finney'in bilim kurgu ve korku öğelerinden oluşan romanından 1956'da çekilen filmin hakları twisted pictures tarafından satın alınmış. 1978'de de yeniden çevrilen film ile ilgili şu an için kayda değer bir gelişme yok.

lake mungo: 2008 tarihli avustralya yapımı olan korku filmi. filmin haklarını satın alan paramount vintage yeniden çevrimi 2011'de vizyona sürmeyi planlıyor.

monster squad: fred drecker'ın 1987 tarihli kült filmini "the mummy: tomb of the dragon emperor" filminin yönetmeni olan rob cohen yönetecek.

martyrs: geçtiğimiz sene pascal laugier'in çektiği film fransız korku sinemasının en önemli örnekleri arasına girmişti. amerikalılar da doğal olarak hemen filme el attı. film yine laugier'in ellerinde ama bu defa amerikan topraklarında çekilecek.

motel hell: bu kült filmin remake haklarını mgm elinde bulunduruyormuş ancak twisted pictures'a satmışlar. twisted'ın "saw"'dan parsayı nasıl toparladığını da görüyoruz böylece. ancak daha sonra filmi çekmemeye karar verip mgm'ye iade etmişler haklarını. yönetmen koltuğunda da steven c miller bulunuyormuş.

the monkey's paw: w.w. jacobs'un öyküsünden yola çıkılarak 1933'te çevrilen filmin yeniden çevrimi defalarca yapıldı. bu sefer 1933'teki orijinal esas alınıp çevrilecekmiş.

(devamı gelecek...)

0 yorum: