willy wonka and the chocolate factory (1971)

roald dahl'ın aynı isimli kitabından yine kendisi tarafından senaryolaştırılarak beyazperdeye uyarlanan film. yönetmenliğini mel stuart'ın yaptığı filmin başrollerinde ise gene wilder, jack albertson ve peter ostrum yer alıyor.

bilindiği üzre film 2005 yılında usta yönetmen tim burton tarafından "charlie and the chocolate factory" adı altında yeniden beyazperdeye uyarlandı. konusu ve işleyişi bakımından aslında arasında hiç fark olmadığını düşündüğümüz iki film, aslında oldukça farklılar. film yorumuma "willy wonka and the chocolate factory vs. charlie and the chocolate factory" havası vermek istemem ama burada değinmek istediğim birkaç konu var.

* will wonka and the chocolate factory tamamiyle hikayeye bağlı kaldığı halde charlie and the chocolate factory'de tam bir tim burton havası var ve bazı yerleri gerçekten ürkütücü.

* 1971 yılında çekilen bir filmde elbette kusursuz bir görsellik aramam. fakat willy wonka and the chocolate factory'de elde edilen görsellik, tıpkı charlie and the chocolate factory'de olduğu gibi çikolata konusunda insanın iştahını kabartıyor.

* son olarak lafım charlie'ye. e be güzel çocuğum, sen ne diye biletlerin olmadığı çikolatadan alırsın bile bile. sen git yolda para bul, tırt bir wonka çikolatası al, hayvan gibi saldır, tam dükkandan çıkarken aklına gelsin biletlerin olduğu çikolatadan almak evdeki insanlar da lahana suyu ile beslenedursunlar.

3 yorum:

Adsız | 10 Aralık 2009 04:25

Dear Author www.artperest.com !
I understand this question. It is possible to discuss.

Adsız | 25 Aralık 2009 16:33

I want to quote your post in my blog. It can?
And you et an account on Twitter?

k.a. | 25 Aralık 2009 16:37

sure, you can quote the post with our link.. also yeah we have account on twitter: http://twitter.com/artperest