!f istanbul 2010 programı açıklandı

türkiye'nin tek bağımsız film festivali olan !f istanbul uluslararası bağımsız filmler festivali, bu yıl 11-21 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 9. yaşına basan festival kapsamında yerli ve yabancı bir çok bağımsız film sinemaseverlerle buluşacak. bu yıl 13 başlık altında gösterime girecek filmler ve festival programı, festivalin websitesinde açıklandı. filmlere göz atmak için buraya, program içinse şuraya tıklayabilirsiniz. programı pdf formatında istiyorsanız sizi şuraya alalım.

"keş!f" başlığı altında gösterime girecek filmler arasında birkaç gün önce bahsettiğim "she, a chinese" bulunuyor. neredeyse ingiltere'de de aynı tarihlerde vizyona girecek film, çinli bir kızın batıya olan yolculuğunu, iç dünyasına olan yolculukla bütünleştirerek anlatıyor. müziklerini john parish'in yaptığı film dikkat çekenler arasında.

"hit filmler" kuşağında ise sam mendes'in büyük övgü toplayan, çok beğendiğim filmi "away we go" yer alıyor. eğer hala izleme fırsatı bulamayan varsa izlenecekler listesine acilen eklemeli. aynı kuşakta "high fidelity"nin yazarı nick hornby'nin senaryosunu yazdığı "an education", "royal tenenbaums"un yönetmeni sam anderson'un yeni filmi "fantastic mr. fox", peter jackson'un "the lovely bones"u dikkat edilmesi gereken filmler arasında.

festival bünyesine yeni eklenen "erkeklik halleri" bölümünde ise "clockwork orange"ın 21. yüzyıla yansıması olarak gösterilen "bronson" ve pippa bacca'nın anısına çekilen "pippa'ya mektubum" ilk bakışta dikkat çekenlerden.

!f'in müzik bölümü olan "sesli yaşam"da ise daha önce blogta bahsettiğim "all tomorrow parties" bulunuyor.

festivalde "açılım" başlığı altında kürt sineması'ndan örneklere yer verilmiş. bu başlık altında "bawke", "vinterland" ve "kurdi" gösterilecek. ayrıca "kürt kısa seçkisi" kategorisinde kürt sineması'ndan kısa filmlere yer verilecek.

festival biletleri fiyatlandırmaları ise şöyle. hafta içi gündüz gösterimleri 5 tl, hafta içi 19.00 seansı ve sonrası ve hafta sonu boyunca 10 tl (öğrenci) ve 12 tl (tam), 21.30 ve 22.00 seansları ise 15 tl. ayrıca festivalde yer alan türk filmlerinin biletleri 5 tl olarak belirlenmiş. eğer erken davranmak ve biletleri indirimli fiyattan almak niyetindeyseniz 29-31 ocak tarihleri arasında mybilet'te biletlerinizi %10 indirimle alma fırsatınız var.

0 yorum: