istanbul lisesi 7. liseler arası kısa film yarışması

türkiye'nin köklü okullarından olan istanbul (erkek) lisesi 6 sene önce düzenlemeye başladığı, türkiye'deki lise öğrencileri arasında düzenlenen ilk ve tek ulusal kısa film yarışması olma özelliğine sahip olan liseler arası kısa film yarışması'nı bu sene de tüm türkiye genelinde devam ettiriyor. amacı öğrencilere genç yaştan itibaren sinema sevgisi kazandırarak türk sinemasının geleceğine katkıda bulunmak olan yarışma, genç yönetmen adaylarına fırsatlar sunuyor. istanbul lisesi liseler arası kısa film yarışması tüm lise öğrencilerini film çekmeye davet ediyor. sinema çevreleri tarafından büyük takdir gören yarışma, geçtiğimiz sene, ısparta’dan sinop’a, izmir’den gaziantep’e; ülkemizin dört bir yanından gelen 114 kısa filme ev sahipliği yaptı.

yarışma jürisinde; oyuncu erkan can, serra yılmaz, güven kıraç, ruhi sarı, hasibe eren, bennu yıldırımlar, serdar orçin, akasya asıltürkmen; senarist ve yönetmen ümit ünal; yönetmen selim demirdelen, selim evci; sinema eleştirmeni ve yazar yekta kopan, yeşim tabak, ceylan özçelik; istanbul üniversitesi öğretim üyesi doç. dr. ceyhan kandemir, cnbc-e dergisi sinema editörü süha çalkıvik ve ielev genel müdürü kemal kafadar yer alıyor.

jüri değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen filmin yönetmenine hd kamera, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye ıpod ve mansiyon olarak divx dvd oynatıcı gibi çeşitli ödüller veriliyor.

son katılım tarihi 10 mayıs 2010! yarışma sonuçları, genç sinemacı öğrencilerin ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı, haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan ödül gecesinde açıklanacak.

yarışma süreci, katılım şartları, ön başvuru ve iletişim için tüm bilgi ve gelişmelere istanbul lisesi sinema kulübü internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

www.ielsinema.com
okul telefonu: 0(212) 514 15 70

0 yorum: