"soul kitchen" bugün vizyona giriyor

fatih akın'ın yeni filmi "soul kitchen / aşka ruhunu kat" bugün vizyona giriyor. 17. uluslararası hamburg film festivali’nde “art cinema”, venedik film festivali’nde “jüri özel ödülü” ve 51. lübeck kuzey ülkeleri film festivali’nde “kuzey almanya film ödülü” alan filmde daha önce akın'ın çeşitli filmlerinde karşımıza çıkan adam bousdoukos, moritz bleibtreu, birol ünel rol alıyor.

akın'ın 2002 yılında çektiği "solino" gibi bir mutfak hikayesinin anlatıldığı filmin konusu ise şöyle: "genç restoran sahibi zinos'un (adam bousdoukos) peşini şanssızlık bırakmamaktadır: kız arkadaşı nadineyeni bir iş için şangay'a taşınır. kendisi kaza sonucu omurlarındaki diskleri sakatlar ve yeni bir ahçı (birol ünel) işe aldığından beri kalan tek tük müşterisi de kaçar. ama restoranı yeni bir konsepte soktuktan sonra gelip giden 'meşhurların ' sayısı artar. buna rağmen zinos aşkının peşinden, nadine için şangay'a gitmeye karar verir ve işini kardeşi ıllias'a bırakır. ama bunun iyi bir fikir olmadığı ortaya çıkar. illias dükkânı bir emlakçıya (wotan wilke möhring) satar. nadine ise kendine yeni bir erkek arkadaş bulmuştur. zinos dükkanını geri almanın son bir yolu olduğunu öğrendiğinde, soul kitchen'ı kurtarmak için her şeyini ortaya koyar. (sinemalar.com)

belli salonlarda filmi izleyen sinemaseverler ise türk sinema salonlarında bir ilke tanıklık edecek. filmin 53. dakikasında mutfakta hazırlanan bir tatlının içeriğini oluşturan malzemelerden bir koku hazırlandı. ve bu koku filmin tam 53. dakikasında salona yayılacak. söz konusu kokunun içeriğinde beyaz çikolata, vanilya, rom ve portakal likörü aromaları bulunuyor.

0 yorum: