"tatil kitabı" bu akşam trt2'de

daha önce kısa filmi "apartman" ile dikkatleri üzerine çeken seyfi teoman'ın ilk uzun metraj filmi olan "tatil kitabı" bu akşam saat 21:10'da trt2'de gösterilecek.

türk sinemasının son döneminin başarılı yapımlarından biri olan film, silifkeli bir ailenin yaz dönemi boyunca başından geçen olayları, ailenin küçük oğlu ve ilkokul öğrencisi olan ali'nin gözünden anlatıyor. okulların tatil olmasıyla ailenin egemen olan babası mustafa, ali'yi hayatı öğrenmesi amacıyla kendi bürosuna getirip götürür. ancak orada tüm gün oturmaktan canı sıkılan ali'ye babası bir kutu sakız verir ve sakızları satmasını ister. ailenin askeri okulda okuyan büyük oğlu veysel, askeri eğitimini bırakıp üniversitede öğrenimine devam etmek ister. ancak annesi ve daha önce aynı yolu deneyip başarısız olan amcası hasan dışında destekçisi yoktur. mustafa'nın malları satmak için gittiği ürgüp'ten geri dönerken beyin kanaması geçirmesi tüm bu yaşananları bir kenara iter.

"devrim arabaları"'nda da başarılı performans gösteren taner birsel, "yaz kitabı"'nda da ön plana çıkıyor. anne ve baba karakterlerinin sırıtan oyunculukları dışında herhangi bir olumsuz yönü bulunmayan bu filmi eğer sinemada izlemediyseniz, vaktinizi ayırıp izlemenizi öneririm.

6 yorum:

benay | 6 Eylül 2009 19:35

bu filmi incelediğimde bu tarz filmleri övmeyelim diye tepkiler almıştım ama bence desteklenmesi gereken filmler bunlar...

k.a. | 6 Eylül 2009 21:38

"bu tarz" filmden kasıt nedir?
neden övmeyecekmişiz onu anlamadım?
kim diyor bi de öyle?
belli bir zümre mi bizim fikirlerimizi yönetecekmiş?

sorular sorular aklımdaki sorular..

benay | 7 Eylül 2009 22:05

sakin ol arkadaşım bana niye çıkışıyorsun :) bir sitede yayınlanmıştı bu kritiğim ben de minimalist filmleri desteklemek lazım dedim sonra yerden yere vuruldum bir kesim tarafından :)

k.a. | 7 Eylül 2009 23:16

ben sana çıkışmıyorum ki?
onu sana söyleyenlerin dediklerini açmanı bekliyordum.

benay | 8 Eylül 2009 21:28

ya sıkıcı buluyor genel seyirci kitlemiz böyle filmleri, fazla mesaj verilmesini ya da hayatın irdelenmesini sevmiyor olduğu bu işte :)

k.a. | 14 Eylül 2009 01:39

onlar için recep ivedik var.. varsın onunla gülüp eğlensinler, sinemanın tadına varsınlar.. ama geri kalana elleşmesinler..