hakan onur med-cezir resimleri ile mac art gallery'de

mac art gallery sezonu çağdaş türk sanatının genç sanatçılarından hakan onur’un kişisel sergisi ile açıyor..

hakan onur’un “med-cezir” sergisi, sanatçının kendi yaşamına doğru çıktığı bir keşif gezisi niteliğinde… yaşanmış anların çabukça tüketilmesi; tüketilirken de sürekli olarak (ve nedense) “gelecek” olanın tasarlanması, bizim “şimdiki zaman”ı ertelememize neden olur. sanki yaşamın her anı, geleceği hazırlamakla görevlendirilmiş gibidir. böylece yaşam, her yaşanmakta olanı ve her deneyimi görmezden gelir ve onu belirsizleştirir.

oysa “şimdiki zaman”ı görmezden gelmek, onun geçmişteki varlığını ortadan kaldırmaz. dahası, deneyimleri de yok etmez. onlar giderek birikir, bir denizin yükselmesi halinde yaşamımızın kıyılarını sular altında bırakır; kaçınılmaz bir durumdur bu…

ama o su baskını bir sürenin ardından yerini, suların çekilmesine bırakır. tam o çekilme sırasında görülür ki, denizin anılardan sürüklediği tortular, yaşamın kıyısında serili durmaktadır. işte üst üste yığılmış o tortuların üzerinde bir gezintiye çıkmak, şu andan geriye doğru başlatılan bir keşif yolculuğudur. artık o tortu tabakası, ayaklarımızın altında asla ilk yaşandığı haliyle uzanmamaktadır. geçmişte yaşanmış ve deneyimlenmiş olan şeyler, birbirlerinin içine sızmış, yeni bir biçime ve içeriğe dönüşmüştür. bu içerik, bizim “med-cezir” sürecimizin bir resmidir.
hakan onur “med-cezir” sergisinde, kendi yaşamının kıyısına birikmiş o tortu tabakasının üzerinde yürüyor, ayaklarının altında uzanan “”her an”a yeniden ve daha dikkatli bakıyor. anılar şimdi ilk yaşandıkları halden çok farklıdır. onlar bugünden geriye doğru seyredilen, fakat yol aldıkça yeni durumlara dönüşen, bir kez daha keşfedilen anlamlardır: sanatçının yaşadığı her şeyin yeniden sunuluşudur… sergideki resimlerin içine gizlenmiş bir yaşamdır.

emre zeytinoğlu


sanatçının 20 adet eserinin yer alacağı sergi 23 ekim 2009 saat 18:00-20:00 arasında yapılacak açılış kokteyli ile açılacak ve 30 kasım 2009'a kadar devam edecek. sergi pazar hariç hergün 10:00-19:00 arasında izlenebilir.

mac art gallery
mim kemal öke cad. lal apt. no.23/3-4 nişantaşı istanbul
tel: 212 343 85 40-41
fax: 212 343 85 42
www.macartgallery.com



0 yorum: