ellis ile sant beraber senaryo yazacak

mavi köşede "the rules of attraction", "american psycho", "lunar park" gibi romanların yazarı bret easton ellis. kırmızı köşede ise "good will hunting", "elephant" ve "milk" filmlerinin yönetmeni gus van sant. işte bu ikisi şu sıralar oturup yaşanmış bir olayı senaryolaştıracaklar. hikaye ise yukarıda fotoğrafını gördüğünüz theresa duncan ve jeremy blake çiftine ait.

theresa duncan, kızlar için video oyunları hazırlayan bir tasarımcı ve jeremy blake ise paul thomas anderson'ın "punch-drunk love" filminin artworkü ile uğraşan bir artistti. ve her ikisi de sinema sektörü içerisinde çalışan popüler bir çiftti. ancak ürettiklerinden dolayı hükümetin ve dini kuruluşların onlara karşı komplo düzenleyeceğine dair bir paranoyaya kapılmışlar. theresa duncan, 2007'de evinin banyosunda yaşamına son vermiş, jeremy blake ise sevgilisinin ölümünden 1 hafta sonra atlantik okyanusu'nda...

ellis ve sant, vanity fair dergisinde ikilinin intiharları sonrası nancy jo sales tarafından yazılan "the golden suicides" yazısını geliştirerek bir senaryo hazırlayacak. daha önce romanları sinemaya uyarlanan ellis'in kendi romanından adaptasyonunu yaptığı ve bu sene gösterime giren "the informers" sonrası ikinci senaryo işi olacak "the golden suicides"'ta ellis'in karakterleri nasıl karanlık bir havaya sokacağını tahmin etmek pek de zor değil. haberi ilk okumaya başlarken gus van sant'in projenin yönetmeni olacağını düşünmüştüm ancak kendisi sadece senarist olarak çalışacak. şu sıralar kendisi yeni filmi "restless" ile meşgul durumda.

fotoğraf: bret haller (vanity fair)

0 yorum: