"sonbahar", "european discovery ödülü"ne aday

25-27 eylül 2009 tarihleri arasında kanada'nın toronto şehrinde düzenlenen "pomegranate film festivali"nde "en iyi film ödülü"ne layık görülen "sonbahar", şimdide avrupa film akademisi ödüllerinden ilk filmlerin yarıştığı "european discovery ödülü"ne aday olarak gösterildi. ilk uzun metrajlı filmini gerçekleştiren geleceğin genç yönetmenine verilecek olan ödüle aday gösterilen filmler 24 eylül 2009 tarihinde başlayan "5. zürih film festivali"nde açıklanmıştı.

özcan alper'in yönetmenliğini yaptığı ve "european discovery ödülü"ü için yarışan 5 filmden biri olan "sonbahar", avrupa film akademisi'ne üye olan tam 2000 kişi tarafından izlenecek ve 12 aralık 2009 tarihinde almanya'nın ruhr bölgesinde düzenlenecek olan "22. avrupa film ödülleri töreni"nde oylanacak.

sonbahar dana önce "15. altın koza film festivali", "20. ankara uluslararası film festivali", "3. uluslararası altın kaz film festivali" ve "21. premiers plans d'angers/avrupa ilk filmer festivali" gibi birçok festivalde büyük başarılara imza attı ve ödül topladı. yönetmen özcan alper ve ekibine başarılar diliyoruz.

0 yorum: