ismail necmi, hamburg uluslararası film festivalinde!

ismail necmi'nin geçtiğimiz sene çektiği "bunu gerçekten yapmalı mıyım?", uluslararası film festivallerini gezmeye devam ediyor. bangkok, montreal, haifa, rejkjavik ve toronto'dan sonra film hamburg uluslararası film festivali'nde gösterime girecek. basın bülteninin içeriği hemen altta görebilirsiniz.

ismail necmi'nin, contemporary istanbul’un anasponsorluğunda gerçekleştirdiği "should i really do it? / bunu gerçekten yapmalı mıyım?" adlı ilk uzun metrajlı sinema filmi hamburg uluslararası film festivali’nde resmi seçki – “agenda 09” bölümünde gösteriliyor.

eylül başındaki toronto uluslararası film festivali – discovery seçkisi’ndeki gösterimlerinin hemen ardından reykjavik uluslararası film festivali’nde uluslararası yarışmada yer alan ismail necmi, filminin hamburg film festivali’ndeki gösterimlerinde de hazır bulunacak.

almanya’nın en önemli ve prestijli film festivallerinden biri olan hamburg uluslararası film festivali’nin açılış filmi olarak bu sene fatih akın‘ın “soul kitchen” adlı filmi gösterildi. alman medyasının merakla takip ettiği hamburg uluslarası film festivalinde bu sene “türkiye’den genç film yönetmenleri’ adı altında ayrıca özel bir seçki de yer alıyor.

9 gün boyunca film yapımcılarının ve dünya medyasının merakla takip ettiği dünya genelindeki saygın film festivallerinden biri olan hamburg uluslararası film festivali, bu sene 24 eylül – 3 ekim 2009 tarihlerinde 17’inci kez düzenlenecek.

festival ve filmle ilgili ayrıntılı bilgi için:
filmfest hamburg 2009 - "Should I really do it?"
filmfest hamburg 2009 - young filmmakers from turkey at 17th filmfest hamburg

0 yorum: