sunshine cleaning (2008)

megan holley'nin senaryosunu yazıp, christine jeffs'in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde son dönemde rol aldığı filmlerde gösterdiği başarılı performanslar ile adından çokça söz ettiren amy adams'ın yanısıra emily blunt, alan arkin ve jason spevack yer alıyor.

rose lorkowski, 8 yaşındaki oğlu oscar'ı tek başına yetiştirmek için çabalayan, lisedeki aşkı mac'in evlenmesine rağmen onunla yasak bir ilişki yaşayan güzel bir kadındır. evlere temizliğe giderek yaşamını sürdürmeye ve oğlunu büyütmeye çalışan rose, yeteri kadar para kazanamadığını düşünerek metresi (aslında amy adams'a bunu demek istemem ama öyle...) olduğu mac'in bir iş önerisini dinler. bir polis dedektifi olan mac'in rose'a teklif ettiği bu iş ölüm vakalarındaki olay mahalini temizleme işidir, bir nevi kan ve vücut sıvısı temizlemecilik.

babasıyla beraber yaşayan ve olgunlaşmamak için adeta çaba gösteren kız kardeşi norah'yı da işe dahil eden rose, her ne kadar norah'nın çocukça davranışlarına ve tembelliğine tahammül edemese de, zamanla bu işe alışacaktır. daha sempatik görünmek adına kendilerine "sunshine cleaning" adını veren ikili bir anda kendilerini intihar, cinayet gibi korkunç olayların arasında bulsa da zamanla buna alışacaktır.

bu sene 4-19 nisan 2009 tarihleri arasında düzenlenen "28. uluslararası istanbul film festivali" kapsamında ülkemizde de gösterilen "sunshine cleaning", cevapsız bıraktığı bazı soruları bünyesinde taşısa da (mesela oscar'ın babasının kim olduğu. açıkça mac sanmıştım ama en ufak bir ipucu yok) dram ve komedi yüklü eğlenceli bir film. yapımcıları aynı olsa da "little miss sunshine" ile kıyaslanmaması gereken ve keyifle izlemeyi hakeden bir film.

2 yorum:

Unknown | 14 Eylül 2009 00:39

harika bir film kendi çapında...

http://meridyens.blogspot.com/2009/08/suc-mahali-itinayla-temizlenir.html

ben de yazmıştım. belki bakarsın...

nebuchadnezzar | 14 Eylül 2009 08:04

yeni başlangıçları anlatan amerikan filmi... yine çarpık ilişiki yine dibe batmış insan pozu.... ama sonu her zamanki gibi kurgulanışı nedeni ile harcanan zamanın boşa harcanmadığını anlaşılıyor...