3. sinepark kısa film festivali

galatasaray üniversitesi iletişim kulübü tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen sinepark kısa film festivali 6-8 mayıs 2009 tarihleri arasında galatasaray üniversitesi ortaköy kampüsü'nde yapılacak. kendi türleri arasında yarışıp birinci seçildikten sonra en iyi seçilen film 2.500 tl'lik "hürrem erman özel ödülü"nün sahibi olacak. belgesel ve kurmaca filmlerin yer alacağı festivalde korku, aksiyon, fantastik ve bilimurgu türündeki kurmaca filmler "korku tüneli", komedi filmleri "komikaze", dram filmleri "alabora", belgesel filmler "çarpışan aramalar" ve lise öğrencilerinin yaptığı kısa filmler ise "atlı karınca" bölümlerinde değerlendirilecek.

her türde en iyi film ödülü'nün yanısıra, en iyi senaryo, en iyi görüntü, en iyi kurgu, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu dallarında birincilik ödülü verilecek.

toplam 65 kısa filmin izleyici ile buluşacağı sinepark kısa film festivali'ne 205 kısa film başvurusu yapıldı. bu filmlerden 28'i finalist olmaya hak kazandı ve yönetmen ezel akay, prodüktör fuat erman, belgesel sinemacı necati sönmez, oyuncu beste bereket, sinema eleştirmeni alin taşçıyan ve görüntü yönetmeni feza çaldıran tarafından değerlendirildi.

0 yorum: