pet sematary (1989)

stephen king'in aynı isimli romanından yine kendisi tarafından senaryolaştırılan filmin yönetmeni 2005 yılında çekilen ve gerçek bir hikaye olduğu bilinen "urban legends: bloody mary" filminin yönetmeni mary lambert'tır. başrollerde ise dale midkiff, fred gwynne, denise crosby, brad greenquist, miko hughes ve blaze berdahl yer almaktadır.

doktor creed, karısı ve 2 çocuğuyla ıssız bir kasabadaki güzel bir eve yerleşir. yemyeşil büyük bir bahçesi olduğu halde evin önünde bulunan yol hızla geçen kamyonlar yüzünden adeta bir otobanı andırır. eve taşındıkları ilk günde küçük oğulları gage bu kamyonlar yüzünden bir ölüm tehlikesi atlatır, neyseki yeni komşuları fred gwynne gage'i son anda yoldan çekmiştir. creed ailesi, yeni komşuları ve yardımsever fred'e evlerinin bahçesinden uzanan patikanın nereye vardığını sorarlar. fred'de bir hayvan mezarlığına giden patikanın hikayesini anlatır. hızla giden kamyonlar yüzünden pek çok küçük çocuğun evcil hayvanı ezilmiştir ve çocuklarda ölen hayvanları için o mezarlığı yapmışlardır.

doktor creed'in karısı ailesini ziyaret için çocuklarıda alıp chicago'ya gittikten sonra kötü bir olay yaşanır. pek şaşırtmayan bir durum olarak kızları ellie'nin church isimli kedisine kamyonlardan biri çarpar ve kedi ölür. bunun üzerine fred'in aklına bir fikir gelir. doktor louis'i eski micmac kızılderililerin mezarlığına götüren fred, kedinin donmuş cesedini ilginç işaretlerle bezenmiş toprağın ortasında gömmesini ister. kediyi gömdükten bir gün sonra zombileşmiş olarak geri geldiğini gören louis önce şaşkına uğrar daha sonra fred'den hikayeyi dinler. toprağa gömülen cesetler, zombi olarak oradan çıkıyorlar ve saldırganlaşıyorlardır.

chicago'dan dönen ailesi ve komşuları fred'le bahçelerinde güzel bir bahar sabahı yaşayan louis, bir anlık dalgınlıkla oğlunu gözden kaçırır ve küçük oğlu gage, kamyonlardan birinin altında kalır. hikayenin gerisi ise herkesin tahmin ettiği gibi. eve taşındıkları ilk gün kurtaramadığı lise öğrencisinin hayaletiyle sürekli karşılaşan louis, o hayaletin iyi niyetli uyarılarını dinlemez ve oğlunu micmac kızılderililerinin mezarlığına gömer. mezarlıktan çıkan küçük velet zaten zor olan hayatlarını daha da zora sokacaktır...

0 yorum: