wedding crashers (2005)

steve faber ve bob fisher'ın senaryosunu yazdığı, david dobkin'in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde owen wilson, vince vaughn, christopher walken, rachel mcadams, isla fisher ve jane seymour gibi oldukça zengin bir oyuncu kadrosu var. imdb'den 7.2 gibi ortanın üzerinde bir puan alan film gerek oyuncuları, gerek konusu bakımından oldukça eğlenceli. hatta sadece "notebook" ile gönülerde taht kuran rachel mcadams'ın güzelliği için bile izlenebilir.

john ve jeremy, tanımadıkları insanların düğünlerine sahte isimlerle girerek oradaki kadınları baştan çıkaran, yiyip-içip doyasıya eğlenen iki dosttur. bu şekilde birçok düğüne giderek gönüllerince eğlenen iki dost, yılın en sosyetik düğününü dört gözle beklemektedirler. her zaman olduğu gibi o düğünde de tüm ilgiyi üstlerine çekerler, genç ve güzel tüm kadınların bakışları onlarda olur. gelinin nedimeleri, aynı zamanda kız kardeşleri olan iki güzeli gözlerine kestirirler. john, claire cleary'yi ilk gördüğü anda tutulur. jeremy ise onun kardeşi gloria'ya.

tam john ve claire arasında birşeyler olmaya başlayacak derken, claire'ın mongol erkek arkadaşı beliriverir. kadın düşkünü ve rekabetçi bu tip haliyle john'dan pek hoşlanmaz. öte yandan jeremy ve gloria sahilde mercimeği fırına vermişler, çok büyük bir sorunla da karşı karşıya kalmışlardır; gloria, jeremy'ye aşık olur. başlarda gloria'dan kaçacak delik arayan jeremy, zamanla ona ısınmaya başlar fakat gerçek olmayan kimliği onu düşündürmektedir.

düğünden sonra güzel bir villada yapılan aile arası eğlenceye de davet edilen ikili, hem gerçek kimliklerini saklamaya, hemde içinde deli bir babanne, gay ve melankolik bir erkek kardeş, göğüslerini elletmeden odadan dışarı kimseyi çıkarmayan bir anne gibi şahıslardan oluşan aileyle vakit geçirmek zorunda kalır. başlarına da oldukça eğlenceli, bir o kadar da trajikomik olaylar gelir.

klasik romantik/komedi türündeki bir film wedding crashers. işin içinde düğün mevzuları olunca da akla haliyle "rachel getting married" geliyor. yine de owen wilson başrolde ise izlenmeye değer.

0 yorum: