død snø (2009)

tommy wirkola'nın yönetmenliğini yapıp, stig frode henriksen ile beraber senaryosunu yazdığı filmin başrollerinde yine stig frode henriksen, charlotte frogner, vegar hoel, jeppe laursen ve ørjan gamst yer alıyor. imdb'den 6.9 gibi ortalama bir puan alan filmin ilk gösterimi sundance film festivali'nde yapılmıştı.

paskalya tatillerini eğlenceli hale getirmek amacıyla arkadaşları sara'nın dağ evine giden bir grup tıp öğrencisi, eve vardıkları ilk gün bir adamla tanışırlar. oldukça ilginç bir tip olan bu adam her ne kadar bölgenin geçmişini anlatarak gençleri korkutmaya çalışsa da, onların keyfini kaçıramayacaktır. adamın anlattığı hikayeye göre, ikinci dünya savaşı sırasında ingiltere ve rusya'nın arasındaki iletişimi koparmak amacıyla albay herzog önderliğindeki nazi askerleri bölge halkını bir hayli hırpalamışlardır. hırpalamaktan ziyade işin içinde naziler olunca yaptıklarının vahşet olduğunu tahmin ettiğimiz olaydan sonra bölge halkı büyük bir dayanışmayla nazilerin kökünü kurutmuşlardır.


öte yandan sara'nın gecikmesi sebebiyle içine kötü hisler doğan erkek arkadaşı, onu aramak için karlı dağlara doğru yol alır ve diğerleri evde kalır. gerisi malum. ilk kurban, erlend'la son sevişmesini yaptıktan sonra eve doğru yol alan genç kızımız olur. onu aramaya çıkan gençler birşey bulamasalarda, camda sara'yı gördüklerini zannettikten sonra nazi zombilerin saldırısına uğrarlar. başlarda korkudan basiretlerini bağlanan gençlerin ruhundaki piskopat zamanla ortaya çıkar ve filmin sonlarına doğru en sevdiğim cinayet silahı olan elektrikli testereyle zombileri ikiye bölen birini bile görürüz.

sonu oldukça güzel bağlanmış filmin. uçan kafalar, uzun uzun bağırsaklar, baltalar, silahlar ve her filmde olduğu gibi o durumda bile dalga geçmeyi başarabilen bir tipe rastlıyoruz filmde. izlenmeli.

0 yorum: