62. cannes film festivali

avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olan cannes film festivali bu sene 62. defa düzenleniyor. 13 mayıs'ta başlayacak ve 24 mayıs'a kadar devam edecek. geçtiğimiz sene "üç maymun" ile ödülü kucaklayan nuri bilge ceylan bu sene jüride bulunuyor. pete docter ve bob peterson'ın "up there" filmiyle açılacak olan festivalde yarışacak filmleri daha önce yazmıştık.

başlamasına sayılı gün kalan festivalde yarışma dışı kategorideki filmler bile insana heyecan veren cinsten. kadrosunda johnny depp, heath ledger, jude law, colin farrell, christopher plummer ve tom waits gibi isimleri barındıran terry gilliam filmi "imaginarium of dr parnassus" ve ispanyolların son dönem gururu alejandro amenabar'ın yeni filmi "agora" festivalde gösterilecek.

özel gösterimlerde ise şu filmler var:

jaffa karen - yedaya
my neighbor my killer - anne aghion
manila - raya martin and adolfo alix jr.
low ye - souleymane cissé
the thorn in the heart - michel gondry
petition - zao yang

geceyarısı gösterimlerindeyse sam raimi'nin "until hell"'inin yanısıra vincent patar ve stephane aubier ikilisinin yönettiği "panique au village" ve marina de van tarafından yönetilen kadrosunda monica bellucci ve sophie marceau'yu barındıran "ne te retourne pas" bulunuyor.

festivalin kapanışı ise jan kounen'in "coco chanel and igor stravisky" filmiyle olacak.

0 yorum: