yes man (2008)

danny wallace'ın kendi hayatından yola çıkarak yazdığı kitabından jarrad paul, andrew mogel ve david iserson tarafından senaryolaştırılan filmin yönetmeni "the break-up" ve "down with love" gibi romantik komedi yapımlardan tanıdığımız peyton reed. jim carrey'nin başrolde olduğu filmde ona; zooey deschanel, bradley cooper ve danny masterson eşlik ediyor. imdb'den 7.1 gibi ortalama bir puan alan filmde jim carrey'nin "en sevilen erkek oyuncu" dalında bir nickelodeon kids' choice adaylığı bulunuyor.

ev ve iş arasında mekik dokuyan, geceleri yalnızlığını bastırmak için sürekli videocudan aldığı filmleri izleyen carl allen, bir öğle arasında eski bir dostuyla karşılaşır. arkadaşının zar zor eline tutuşturduğu bir broşürle hayatının değişeceğinden habersiz bir şekilde broşürde bahsedilen "evet" programına katılan carl, programdan çıktığı andan itibaren "herşey"e evet deme olayını başlatır. önce evsiz birini arabasına alır, telefonuyla konuşmasına izin vererek pilini bitirtir ve cebindeki tüm parasını ona verir. benzini bittikten sonra kendine lanetler okuyan carl, aynı gece 43287 km. yürüyerek vardığı benzincide allison isimli güzel bir kızla tanışır.

allison'la aralarındaki ilişki zamanla güçlenmeye başlar fakat carl artık bir "yes man"dir ve bu durum ilişkilerini çaktırmadan yıpratmaya başlar. havaalanında nereye gittiklerini bilmeden yol alacakları heyecanını yaşarlarken aslı olmayan olaylardan dolayı carl tutuklanınca avukatı, aynı zamanda en yakın dostlarından biri olan peter'ı çağırır ve "yes man" olduğu ortaya çıkar. aynı gün birlikte yaşama fikrini duyduğu allison'a dediği "evet"in zoraki olduğu da açığa çıktıktan sonra carl terkedilir.

mutlu olmak için herşeye evet demenin anlamsız olduğunu anlayan carl, önce allison'ın gönlünü alır. ardından "evet" programında sözleriyle onu oldukça korkutmuş olan eğitimcinin sadece "evet denmesi gereken şeylere evet demesi gerektiği"ni söylemesi sebebiyle gönlüne su serpilir. sonuç mu, evetleriyle mutlu bir adam. yine de zorunluluk yüzünden yaşlı ve dişsiz bir kadına şey.. neyse. izlenmeli.

0 yorum: