nick cave & warren ellis'ten yeni soundtrack

geçtiğimiz aylarda daha önceki soundtrack çalışmalarını "white lunar" adı altında toplayan ikili 2010'un başlarında gösterime girecek olan "the road" için bir soundtrack hazırladı. daha önce senaryosunu nick cave'in yazdığı "the proposition"'ın da yönetmenliğini yapan john hillcoat'un yönettiği filmin senaryosu, cormac mccarthy'nin aynı adlı romanının adaptasyonundan oluşuyor. bu roman 2007 yılında yazara pulitzer ödülü kazandırmıştı. cormac mccarthy'nin bir diğer romanı olan "no country for old men" hatırlayacağınız gibi coen biraderler tarafından filme çekilmişti.

film, gizemli bir felaket sonrası yıkılan amerika'ya bir uçtan diğer uca kateden bir baba ve genç oğlunun üzerine yoğunlaşıyor. "the road"'da viggo mortensen, charlize theron, robert duvall, guy pearce ve kodi smit-mcphee rol alıyor.

nick cave, film hakkında şöyle demiş; ""the road", birşeylerin kaybı, yokluğu ve eksikliği hakkında bir film. eş/annenin eksikliği filmin her karesinde ortaya konulmuş. filmin ince yapısı ise annenin yokluğunun acısını şefkatle ve hassaslıkla taşımakta". ve devam etmiş "müzik, filme doğrudan bir karşılık olarak yazıldı. yokluğun ve onların kalbindeki kaybın hissini yumuşak, unutulmayacak bir şekilde yansıtıyor"

0 yorum: