irina palm (2007)

yönetmen sam garbarski'nin philippe blasband ve martin herron ile senaryosunu yazdığı ve 57. uluslararası berlin film festivalinde ödül sahibi olan irina palm'ın başrollerinde marianne faithfull, miki manojlovic, kevin bishop, siobhan hewlett, dorka gryllus, jenny agutter, corey burke, meg wynn owen ve susan hitch gibi isimler yer alıyor.

50'li yaşlarında olan maggie, torununu ölümcül hastalığından kurtarmak için iş ararken çıkıyor karşımıza. "ne iş olsa yaparım" mantığından giden maggie, kendisini çok geçmeden kapısında "'hostes' aranıyor" yazan bir seks kulübünde buluyor ve tam anlamıyla olmasa da sadece ellerini çalıştırdığı bir fahişelik işine bulaşıyor. haftada 600 $ gibi karlı bir rakamla işe başlıyor ve nerdeyse şehirdeki erkeklerin yarısını patronunun çok beğendiği narin elleriyle tatmin ediyor.

hayatında sadece kocasıyla birlikte olan bir kadın için gerçekten zor bir işte bulaşıyor maggie. tüm bu olaylar yaşanırken oğlundan ve meraklı arkadaşlarından saklamaya çalıştığı işinin hakkını vererek yapıyor ve daha çok kazanmak için kendisine bir isim buluyor: "irina palm".

işini büyük başarıyla yapan irina palm'ın hayran sayısının artması, maggie'nin olağan hayatını hiçbir şekilde etkilemiyor, evde yine aynı maggie; düzenli ve tertipli. fakat maggie yaptığı işten kesinlikle utanç duymamasının eşliğinde parayı denkleştirmeye çalışırken fazla vakti kalmadığını anlıyor ve kulübün patronundan 6000 $ borç istiyor. 10 haftalık bir çalışma düzeni karşılığında parayı alan maggie, torununun ameliyatı için gerekli olan miktarı denkleştirdikten sonra huzura kavuşuyor. fakat parayı bu kadar çabuk bulmasına şaşıran oğlunun sorgulamalarına maruz kalarak..

bu kadar klasik bir hikayeden, bu kadar dokunaklı ve başarılı bir film nasıl çıktı, orası üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. fakat "irina palm" gerçekten son yılların en başarılı dramları arasında yer almayı hakeden bir film. marianne faithfull muhteşem oyunculuğu ile rolünün hakkını verirken, acıyı, mutluluğu, doğru bildiğimiz yanlışları, yanlış bildiğimiz doğruları görmemizi sağlıyor. izlenmeli.

0 yorum: