fatso (2008)

"fatso", norveçli yazar lars ramslie'nin 2003 yılında yazdığı bir roman. lars gudmestad ve arild fröhlich kafa kafaya verip bu romanı beyaz perdeye aktarmışlar. yönetmenliği ise arild fröhlich tek başına üstlenmiş. nils jørgen kaalstad, josefin ljungman, kyrre hellum, jenny skavlan filmde rol alan oyunculardan bazıları.

google translate'e sordum, "fatso" şişko, tombik, dobişko, tombalak dedi. filmdeki ana karakter ise aynen bu tanıma uyan cinsten, adı ise rino. gününü evde çeşitli aletlerin kullanım klavuzlarını almancadan norveççeye tercüme ederek geçiren, ziyadesiyle kilolu ve bu yüzden de üreme organını yukarıdan baktığında görememekte olan bir adamdır. seks konusunda fazlasıyla takıntılıdır. karşı cinsle herhangi bir şekilde iletişime geçmediğinden dolayı cinsel açlığını gerek porno filmler izleyerek, gerekse nette ayıpçı sitelerde fink atarak gidermektedir. bir de filme adını veren bir çizgi roman hazırlamaktadır. kendisini tatmin etmek için çizdiği ve alter egosuna kaptan penis (yumuşatarak yazdım bunu) adını verip, başrolüne oturttuğu bu çizgi romanda kendi isyanını anlatmaktadır. isyan ise tabi ki bağyanlara karşı. bir de kendisi gibi bir arkadaşı vardır fillip adında. beraber takılırlar, fillip hatunları nasıl götürdüğünü anlatır (halbüse bu meziyetine pek denk gelmeyiz filmde), rino ise hararetle dinler bu masalları.

bir gün rino'nun beybabası kapıya dayanır ve evin bir odasını kiraya vereceğini söyler rino'ya. detaylar belli olduğunda ise rino'yu ter basar. gelecek olan kiracı isveçli bir hatun olan malin'dir. tipik bir isveç kızı olan malin eve taşındığında ise rino umuda kapılır bir an. ancak çok geçmeden malin'in kalbi rino'yu ignore eder ve kendisine bir erkek bulur o da yetmez her gece rino'nun yan odasında halvet olurlar. çığlık ve bağrışmalar ise rino'nun uykularını kaçıracak cinstendir. umut fakirin ekmeğiyse rino'nun büfteğidir hesabı, malin'den umudu kesmez. tutkundur ona ve onu elde etmeye çalışır aklınca. ancak zamanla aralarındaki ilişki bambaşka bir boyuta kayar.

cinselliğini doyasıya yaşayabileceği yıllarda şişman olması nedeniyle sağlıklı bir seks hayatı olmayan rino'nun yaşadıkları çok fazla dramatize edilmeden işlenmiş öykü. işleme yapılırken de rino'nun çizdiği çizgi romandan kısımlar da araya katılmış. çok fazla beklenti içerisine girilmeden izlenirse "fatso", sizi tatmin edebilecek düzeyde bir film.

3 yorum:

b.b. | 20 Mayıs 2009 09:03

"ancak çok geçmeden malin'in kalbi rino'yu ignore eder" mi? dkdjhkjhsda

Unknown | 20 Mayıs 2009 10:59

filmi indircektim ben de geçen gnlerde ama ne bilim afişi hoşuma gitmedi. one tree hill'in ilk sezon afişi gibi. dombili seni dombili:D

k.a. | 20 Mayıs 2009 11:18

ahah olm zaten türk genci şişman olsa da olmasa da yaşıyor aynı sorunu. bize söker mi fatso?

yannız o kadar fatso dedim bi kere bile canım patso çekmedi.