bride wars (2009)

bride wars, greg depaul'un aynı isimli kitabından yine kendisi ile casey wilson ve june diane raphael tarafından senaryolaştırılarak, gary winick yönetmenliğinde çekilmiş bir film. mtv sinema ödülleri'nde "en iyi kadın oyuncu" ve "en iyi dövüş sahnesi" dallarında adaylığı olan filmin başrollerinde ise kendisinden pek haz etmediğim kate hudson ile anne hathaway, bryan greenberg, chris pratt ve steve howey gibi isimler yer alıyor.

liz ve emma, çocukluklarından beri çok yakın iki arkadaşlardır. haziran ayının günlerinden bir gün anneleriyle birlikte new york'un en ünlü mekanlarından biri olan the plaza hotel'e gezmeye giderler ve gittikleri gün orada bir düğün gerçekleşmektedir. düğünün mükemmelliği karşısında büyülenen iki çocuk, o gün bir yemin ederler. hayatlarının en önemli günlerinden biri sayılacak olan düğünlerini haziran ayında the plaza hotel'de yapma yemini.

aradan geçen onca senenin ardından liz ve emma, hala birbirlerinin en yakın arkadaşıdırılar. emma, bir ortaokulda öğretmenlik yapmakta ve menopoz döneminden geçiyormuş gibi davranan ayrıca başından 3 boşanma geçmiş iş arkadaşı deb'in ona yüklediği sorumlulukları gerçekleştirmekle meşguldür. liz ise oldukça saygın bir avukat olmuştur fakat fazla soğukkanlı olması sebebiyle insan ilişkileri konusunda hala eksikleri vardır.

bir gün kıyafet seçmek için liz'in dolabını karıştıran ikili, liz'in erkek arkadaşının eşyalarının arasında bir tiffany's* kutusu bulurlar. sevinçten çığlık çığlığa havalara uçarlar ve daha gerçekleşmemiş nişanlanma olayını hemen arkadaşlarıyla paylaşırlar. aynı gece emma'nın erkek arkadaşı da emma'ya sürpriz yaparak evlenme teklifi eder ve iki arkadaş çocukluk hayallerini gerçekleştirmek adına hemen "the plaza hotel"den haziran ayının iki ayrı günü için rezervasyon yaptırırlar.

başlarda çok güzel bir şekilde giden düğün hazırlıkları, yapılan büyük bir hata sonucu mahvolur. aynı güne iki rezervasyon yapılmıştır ve kızların çabalarına rağmen diğer gelin gününden vazgeçmemektedir. yapılacak tek şey kalmıştır, emma ya da liz, ikisinden biri "the plaza hotel"den vazgeçecektir, ya da haziran rezervasyonu yani düğün için 3 sene bekleyecektir. fakat bu ikisinin de çocukluk hayalidir ve vazgeçmeye niyetleri yoktur. zamanla araları daha da açılan iki arkadaş, iki düşmanın bile birbirine yapmayacakları kötülükleri yapacaklardır...

romantik komedi denmeyecek kadar "komedi" filmi bride wars. kate hudson'ın kendisini, anne hattaway'in oyunculuğunu sevmediğim halde bu filmde oldukça başarılı olduklarını düşünüyorum. sadece kate hudson'ın wera wang marka muhteşem gelinliğinin seyri için bile izlenebilir. eğlenceli bir komedi filmi izlemek isteyenler için ideal.

*tiffany's: new york'un ünlü ve tarihi mücevher dükkanı. daha çok audrey hepburn'ün başrolünde yer aldığı "breakfast at tiffany's" filmi ile bilinir.

0 yorum: