shaun of the dead (2004)

edgar wright'ın yönetmenliğini yaptığı ve simon pegg ile beraber senaryosunu yazdığı filmin başrollerinde yine shaun rolünde simon pegg yer alıyor ve ona eşlik eden isimler ise nick frost, kate ashfield, lucy davis, dylan moran ile nicola cunningham. 3 bafta adaylığı bulunan film imdb'den aldığı 8.0 puan ile kendini zaten kanıtlamış fakat top 250 listesinde neden yer almıyor onu hala anlamadım. neyse...

shaun, pete ve çocukluk arkadaşı ed ile aynı evde yaşayan, ayrıca kız arkadaşı liz ile arasında büyük problemler olan biridir. işten arta kalan zamanlarının çoğunu winchester isimli pubda geçiren shaun ve liz'in arasındaki sorunlar günden güne büyürken artık çözülemeyecek bir hal alır. liz, shaun'dan ayrılır ve bu durumda shaun'un en büyük destekçisi her zaman koruyup kolladığı en yakın arkadaşı ed olur. ilk birkaç gün ayrılık acısı yaşayan shaun, ed'le deli gibi eğlendiği dakikaların ardından kendini daha hissetmeye başlar.

öte yandan shaun, annesiyle de sorunlar yaşamaktadır. 2 ayda bir görmeye gittiği annesinin ona olan kırgınlığını sürekli "o benim babam değil" dediği üvey babasından öğrenen shaun, ev arkadaşı pete'in, ed'i istememesi üzerine tam bir çıkmazda kalır ve artık hayat onun için ciddi anlamda çekilmez bir hal almıştır.

bir sabah uyandığında ed bahçelerinde bir kız olduğunu görür ve kontrol etmek için shaun ile beraber aşağıya inerler. önce kızın sarhoş olduğunu düşünürler fakat karnının ortasına koca bir kazık girdikten sonra ayağı kalkabilen kızın zombi olduğunu daha sonra anlarlar. eve girip pete de dahil tüm şehrin zombiye dönüştüğünü anladıktan sonra yapacak tek şey vardır, gidip en yakınlarını kurtarmak. güvenli bir yer olarak ise akla tek bir yer gelir; winchester!

plaklarla, dart oklarıyla ve daha birçok ilginç silahla öldürülen zombileri izledikten sonra ciddi anlamda keşke heryerde zombi olsa diyebiliyoruz. zombi filmleriyle dalga geçen bir bakıma "scary movie"yi anımsatan zombi komedi filmi "shaun of the dead", chicago'dan "if you leave me now" ve queen'den "don't stop me know" gibi şarkıları da bünyesinde barındırdığı için fazlasıyla ilgimi çekti. son zamanların en iyi komedi filmlerinden olduğunu belirterek kesinlikle izlenmeli diyorum. ha, oyunu bile var; http://www.shaunofthedeadmovie.com/game.html

0 yorum: