81. oscar awards üzerine...

en çok merak edilen "en iyi film ödülü", yaşlı doğup gençleşerek yaşamını sürdüren bir adamın hikayesini konu alan "the curious case of benjamin button" ile hintli bir çocuğun yaşamını anlatan "slumdog millionaire" arasında kararsızlıklara yol açmıştı. ödüllerde en fazla adaylığı bulunan bu iki film arasından kazanması gereken şüphesiz slumdog millionaire'di, ki öyle de oldu. amerika oscar ödüllerindeki itibarını yitirmemek adına, ödülü kendi filmine verecek diye düşünürken slumdog millionaire'in ödülü kapması sevinç nidalarımıza maruz kaldı.

slumdog millionaire ve the curious case of benjamin button arasındaki rekabet, "en iyi yönetmen ödülü"nde de kendini göstermişti. tahminlerin aksine david fincher'ın değil de danny boyle'ın ödülü alması, david fincher hayranlarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. ingiliz sinemasının önemli isimlerinden olan danny boyle kimilerine göre ödülü haketmiyordu. fakat david fincher filmlerinin hepsine bakarsak ödülü sadece "fight club" ve "se7en"ın kazanabilme gerçeğini, the curious case of benjamin button'ın bu ödüle layık olmadığını görüyoruz.

en çok merak edilen diğer ödüller ise "en iyi kadın oyuncu" ve "en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülleriydi. her ne kadar sahte çıksa da sanal aleme sızan oscar belgesi'ndeki gibi en iyi kadın oyuncu kate winslet, en iyi yardımcı kadın oyuncu ise penélope cruz oldu. aslına bakarsak buna hiç şaşırmadığımı belirtmek isterim. kate winslet 6. adaylığında hakkı olan oscarı aldı çünkü. penélope de bakalım sözünü tutup hayranlarıyla buluşmak için ispanya'ya gidecek mi?

heath ledger'ın "en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü"nü almasına ise kimse şaşırmadı. bafta ödülleri'ndeki gibi yine bu ödülün sahibi olan heath ledger'ı buradan selamlıyoruz.

0 yorum: