frozen river (2008)

courtney hunt'ın yazıp yönettiği amerika yapımı olan "frozen river"'da oyuncu kadrosunda melissa leo, misty upham, charlie mcdermott, james reilly gibi isimler yer alıyor.

yeni alacakları prefabrik evin parasını kumar masalarında çarçur ettikten sonra evi terkeden kocasını aramak için kumarhaneye giden ray, kocasının arabasını otoparkta görür. daha sonra içeriden çıkan bir kadın arabayı alır gider. ve ray de kadının peşine düşer. ilk olarak kocasının kadınla beraber olduğunu düşünen ray, kocası tarafından terkedildiği gerçeğiyle tamamen yüzyüze gelir. ray'in oturduğu bölgeye yakın olan mohawk özerk bölgesinde yaşayan kadın, "beyaz"lardan pek hoşlanmamaktadır. iki kadın birbiriyle çatışır gibi olsa da mohawk kadın lila, ray'den yardım ister. yardım konusu ise ray'in içine sineceği türden değildir; kaçak taşımacılığı. ray, beyaz olduğu için polislerin ondan şüphelenmeyeceğini düşünen lila, ray ile arabasını bu işte kullanmak ister. arabasını geri almayı düşünen ray ise kabul etmek durumunda kalır. ilk çıktıkları seferde işin içerisinde dönen para ray'in aklını çeler.

part-time olarak görev yaptığı işinde amirleri tarafından görmezden gelinen, full time işe geçemeyen, 2 çocuğuyla çektiği geçim zorluklarının üzerine bir de yeni prefabrik ev için verdiği 2000 $ kaporayı kaptırmak istemeyen ray başlangıçta reddettiği bu işi gönüllü olarak yapmaya başlar. kış şartları altında donan nehir üzerinden nehirin diğer yakasındaki mohawk bölgesinden çeşitli milletlerden kaçakları amerika sınırları içerisine getirir. geçim sıkıntısına bu şekilde çözüm bulduğunu düşünen ray, yanıldığını çok geçmeden anlar.

courtney hunt, ilk uzun metrajlı olan denemesinde hemcinslerinin dünyası üzerinde durmuş. kocası tarafından terkedilen ve eşi ölmüş, çocuğu da eşinin annesi tarafından alıkonmuş anneleri öykünün odağına koyup günümüzdeki geçim zorlukları altında nasıl ayakta kaldıklarına, istemedikleri ancak mecbur kaldıkları işlere yönelmelerini aktarmış seyirciye. her yönüyle dram yüklü hikayeye melissa leo fazlasıyla iyi performansıyla destek çıkmış. ve ortaya seyre değer bir film çıkmış.

Frozen River Trailer


0 yorum: