edward scissorhands (1990)

1990 yılında tim burton yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerinde johnny depp, winona ryder, dianne wiest ve anthony michael hall gibi isimler var. "the nightmare before christmas" ve "corpse bride"ın da senaryosunu yazmış olan caroline thompson, bu filmde de tim burton'ı yalnız bırakmıyor, hatta senaryo ikisinin ortak çalışması. tim burton'ın vazgeçilmezlerinden olan danny elfman'da müzikleri ile bu projede ye alıyor. ayrca film, dünya çapında 56 milyon $'lık hasılat elde etmiş.

tim burton'ın daha lise yıllarındayken defterine karaladığı bir çizimmiş edward. hikaye aynen şöyle... edward'ı yaratan mucit, onu tam olarak bitiremeden ölür ve edward makastan olan elleriyle kalır. bir gün peg boggs (dianne wiest) adındaki şirin bayan edward'ın çaresizliğini görünce onu alır ve evine götürür. alışmaya çalıştığı çevre, edward'ın yıllardır yalnız yaşamasından sonra ona oldukça zor gelir. zamanla ortama alışmaya başlar ve makaselleriyle yaptığı marifetler insanların beğenisini kazanır. edward saç kesme, ağaç budama gibi işler yapmaya başlar. fakat edward, insanların tahmin edilemeyecek derecede bencil olduğunu görünce de geri dönmekten başka çare bulamaz. üstelik aşık olduğu kızı arkasında bırakarak...

tim burton harikasıdır. amerikan banliyösü hayatı, içerisindeki pastel renkler ve sessiz sokaklar., filmi oldukça sürükleyici yapan etmenlerden. 10/10.

0 yorum: