the witches of eastwick (1987)

"tanrı kadını yaratırken ne yaptığının farkındamıydı?"

başrollerinde jack nicholson, michelle pfeiffer, cher, susan sarandon ve veronica cartwright'ın rol aldığı, 1987 yılında george miller tarafından çekilmiş olan sinema filmi, imdb'den her ne kadar 6.3 gibi bir rating alsa da rol konusunda aşmış bir filmdir. john updike'ın 1984 yılında yayımlanmış olan aynı isimli romanından senaryolaştırılmıştır.

sukie, alexandra ve jane isimlerindeki üç arkadaş kendilerine ayırdıkları rutin bir perşembe gecesi yine rüyalarındaki o ideal erkeğin hayalini kurmaya başlarlar. farkında olmadıkları güçleri, daha doğrusu cadı oldukları gerçeği sayesinde o çok arzuladıkları erkeği bulurlar. şeytanın ta kendisi olan daryl van horne isimli bu adam, kızların üçünü de baştan çıkarır ve hepsini hamile bırakır. tek amacı onlardan erkek çocukları olması ve neslinin devam etmesidir.

tavırları değişen kızlar felicia'nın da ölümüyle bir terslik olduğunu anlarlar ve daryl'e bir tuzak kurarlar. voodoo bebeği yaparak ona acı çektirirler ve ölümüne sebep olurlar. aradan 18 ay geçtikten sonra üçünün de birer erkek çocuğu olur, daryl yine onlarla iletişim kurmaya çalışıcaktır. ama bu sefer kızlar cadı olduklarının farkına varmışlardır ve herşey için çok geçtir...

0 yorum: