in bruges (2008)

başrollerinde colin farell, brendan gleeson ve ralph fiennes'ın olduğu filmin senarist ve yönetmeni martin mcdonagh olmakla beraber, toplamda 8.0'lık rating ile imdb top 250 sıralamasında 204. sırayı almış bulunmaktadır. filmin diğer iki özelliği ise bafta ödüllerinde "en iyi özgün senaryo" dalında martin mcdonagh'a, golden globe ödüllerinde de "müzikal ya da komedi türünde en iyi erkek oyuncu" dalında colin farrell'a ödül kazandırmasıdır.

iki kiralık katil ray (colin farrell) ve ken (brendan gleeson), gerçekleştirdikleri bir cinayet işi sonrasında, patronları herry waters tarafından belçika'nın ortaçağdan kalma güzel şehri bruges'a yollanırlar. şehre adım attıkları andan itibaren ray'in bruges için "bok çukuru" söylemleri ken'i her ne kadar sıksa da, onun için herry'den haber beklemekten başka bir alternatif yoktur. ardından ray'in güzel bir kızla tanışması ve herry'nin ken'den ray'i öldürmesini istemesiyle olaylar karışır. yanlışlıkla öldürdüğü küçük çocuk yüzünden vicdan azabı duyan ray kendini öldürecek iken, o sırada onu öldürmek için orada bulunan! ken buna engel olur. işlerin tamamen karışmasıyla esas adam herry ilk uçakla bruges'a gelir ve olaylar zinciri buradan sonra boy göstermeye başlar.

film boyunca bruges'tan güzel manzaralar görüp, bol bol "fuck" duyuyoruz. komedi, dram, suç, aksiyon gibi birçok türü içinde bulunduran film hem eğlendiriyor, hemde ders veriyor. en iyi senaryo dalında oscar'a aday olduğu için buradan eli boş dönmesin ve herkes izlesin diyerek yazımı sonlandırıyorum.

0 yorum: