me and you and everyone we know (2005)

başrollerinde miranda july, john hawkes, miles thompson, brandon ratcliff ve carlie westerman'in yer aldığı, senaristliğini ve yönetmenliğini de miranda july'nin yaptığı 2005 çekim enfes sinema filmi, sundance film festivalinde "özel jüri ödülü", cannes film festivalinde ise "genç eleştirmenler ödülü"nü almıştır.

eşinden yeni ayrılmış ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan ayakkabı satıcısı richard swersey, tesadüfen geçimini yaşlıların şoförlüğünü yaparak sağlayan christine jesperson ile tanışır. christine aslında bir video sanatçısıdır ve duygularını özellikle nesneleri kullanarak açığa çıkarmaya çalışır. richard ise arada sırada paranormal hareketler sergileyen bir adamdır. 7 yaşındaki oğlu bobby internetten bir kadınla müstehcen konuşmalar yapan bir velet, 14 yaşındaki büyük oğlu peter ise aynı mahallede oturduğu iki genç kızın oyuncağı konumunda olan saf bir çocuktur. mahalledeki kızlar, kızlara karşı erotik düşünceler besleyen aynı zamanda richard'ın iş arkadaşı olan adam, bobby'nin internette konuştuğu kadın, bunların yanında christine ve richard. aralarındaki bağlantıyı da çözdükten sonra zevkli hale gelen film, çabuk sıkılanlar için pek uygun olmamakla beraber, miranda july'nin yaratıcı ve ince zekasını gözler önüne sermiş.

son olarak; miranda july, hem yazıp hem yönettiği, üstüne üstlük kamera karşısına da geçtiği filminin temasının "dokunmak" olduğunu söylemiş. nesnelerin kullanışı ve olayların birbiri ile bağlantısını göz önünde bulundurursak film gerçekten dokunuyor insana.

0 yorum: