leonard cohen - "live in london"

uzun yıllar sahneye çıkmayan leonard cohen, eski menejeri tarafından 5 milyon $'lık meblağ dolandırılınca biraz da mecburiyetten dünya turnesine çıkmıştı geçtiğimiz sene. uğradığı duraklardan birisi olan londra'daki konseri kayda almıştı. bu kayıtlar albüm haline getirildi ve mart ayının sonunda piyasaya sürüldü.

2 cd'den oluşan albüm toplam 26 parça içeriyor. cohen diskografisinde önemli yer tutan parçalara öncelik tanınmış. önceki konser albümlerinde de playlistin aynı oluşundan dolayı "live in london" bir farklılık yaratmıyor dinleyende. kendisinin son dönem parçalarından ve hayli vurucu olan "a thousand kisses deep", "here it is" yer almamış albümde. gene aynı albümden "boogie street" ile "in my secret life" tercih edilmiş. ancak şöyle de bir güzelliği var; tozlu raflar arasında kalan "the gypsy wife" yeniden hayat bulmuş. orijinalindeki kemanlı pasajlar bu sefer klarnetle bezenmiş. öyle hale gelmiş ki, bi büyük rakı sırf bu parçayla devrilebilir.

kendisinin roll'ün 135. sayısında yayınlanan röportajında da belirttiği gibi sigarayı bırakması üzerine bazı tonları yakalayamadığı hissedilebiliyor. her ne olursa olsun leonard baba candır. "live in london" ise geçen sene buraya gelemediğinden onu sahnede göremeyenlere bir teselli armağanı.

0 yorum: