perkins' 14 (2009)

after dark horrorfest filmlerinden devam. bu sefer de senaryosunu lane shadgett, yönetmenliğini craig singer'ın yaptığı "perkins' 14"'ü yatırdım masaya. filmdeki oyunculardan bazıları patrick o'kane, shayla beesley, mihaela mihut, richard brake diye ne kadar gerekli olduğu tartışılır bir bilgi verip geçiyorum mevzuya.

ronald perkins, henüz 6 yaşındayken ebeveynleri birileri tarafından öldürülmüş, kanadı kırık bir insandır. üstelik anne ve babasının cinayetleri aydınlatılamamış, intihar denilerek geçiştirilmiştir. kafaya takar bunu perkins. çocukken yaşadığı bu acı olayın faillerini bulamasa da başkalarına aynı şeyi yaşatmak ister ve çocuk kaçırmaya başlar. kaçırdıklarını ise özenle seçer, her biri ailesi tarafından el bebek gül bebek büyütülen çocuklardır. fakat onların canını almaz. kendi istediği şekilde büyütür. ve kendisine kolay kolay yenilmeyen ufak çapta bir ordu yaratır.

aradan 10 yıl geçer. kaçırılan çocuklardan birinin babası olan dwayne hopper ise olayın acısını hala içinden atamamıştır. kaçırılma vakasının yıldönümünde görev yaptığı karakolda gece nöbetindedir. devriye esnasında nezarethanedeki bir kişi dikkatini çeker. hangi nedenden dolayı nezarethaneye düştüğü bilinmeyen perkins'in kesik parmağı hopper'ın kafasını kurcalar. perkins ile kısa diyaloğundan sonra içine düşen kurtları ayıklamak için perkins'in dosyasına göz atar. perkins'in oğlunu kaçırdığına dair olan şüpheleri gittikçe artar. bir memuru göz atması için perkins'in evine yollar. bu esnada kendisi de onu sorguya çeker. perkins'in "lan olm hatırlı tanıdıklar var bak alırım aklını " şeklindeki tehditlerine kulak asmayan hopper, eve göz atan memurdan ses gelmeyince yanına perkins'i de alarak eve gider. önce polis memurunun cesediyle karşılaşır, sonra da tahmin ettiği acı gerçekle. perkins, oğlu ve diğer çocukları kaçırıp onları birer canavar haline getirmiştir. ve şimdi o canavarlar kafeslerinden kurtulmuş, şehri istila etmektedir.

başlarda polis memuru baba dwayne hopper'ın oğlunun kaçırılmasıyla yaşadığı travmaya ve bu travmanın hopper ailesiyle olan ilişkilerindeki aksaklığa odaklanan film, gerilimin arttığı ve perkins'in kurbanlarının kasabayı istila ettiği anlarda bile odak noktasını değiştirmiyor ve hopper'ların yaşantısındaki dramı gözler önüne seriyor. ancak oyunculuklar bu dramı kaldırabilecek güçte olmayınca filmin tadı kaçıyor ve gösterilmek istenen noktadan uzaklaşıyor. oyunculuklar haricinde kurgusu da vasat bir film "perkins' 14". old school tarzdaki afişi kadar cezbedici olmamakla beraber çerez niyetine tüketilebilir.

not 1: dwayne hopper'ı canlandıran abi, tiamat'tan johan edlund'a ne kadar benziyor yahu.

not 2: dwayne'ın canavar oğlunu oynayan arkadaş kendisine "barda"'daki nejat işler'i mi rol modeli almış. o ne dayı dayı yürüyüş öyle!


0 yorum: