autopsy (2008)

after dark horrorfest'te yer alan filmlerden biriyle devam edeyim. ingilizlerin frightfest'inde de gösterime giren "autopsy"'nin senaryosu adam gierasch, jace anderson, e.l. katz üçlüsünün kaleminden çıkmış ve yönetmenliğini adam gierasch yapmış. başrolde yer alan oyunculardan 88'li hatun jessica lowndes, daha önce "dance of the dead"'de rol almış, "autopsy"'den sonra yine aynı sene içerisinde "the haunting of molly hartley"'de rolünü kapmış. korku sineması yeni bir aktris mi kazanıyor diye düşünmeden edemiyor insan. "autopsy"'de yer alan diğer oyuncular ise michael bowen, robert patrick, jenette goldstein, ashley schneider, robert lasardo.

film 5 gencin mardi grass festivalindeki görüntüleriyle açılıyor. handycam ile yapılan çekimler arasına peşi sıra akan fotoğraf kareleri ile gençlerin mardi grass'ta felekten bir gece çaldığına tanık oluyoruz. daha sonra arabalarına atlıyorlar ve evlerine doğru yola koyuluyorlar. gecenin karanlığında önce acı bir fren sesi duyuyoruz sonra arabanın ağaca bindirme sesini. neyseki hepsi arabadan sağ salim iniyorlar. kaza sonrası birbirlerini kontrol ederlerken kazaya neden olan yaya arabanın altından fırlar ve bir anda telaş başlar. o esnada olay yerine gelen ambulans görevlileri kaza geçiren adamın hastaneden kaçtığını söylerler ve gençleri ilk tedavileri için hastaneye gelmeleri konusunda ikna ederler.

hastaneye geldiklerinde gençler teker teker muayene olmak üzere bekletilir. bekleme esnasında gıcık hemşire sinir katsayısını yükseltir. muayene olmak üzere hastane içerisinde gezintiye çıktıklarında ise tuhaf görüntülerle karşılaşırlar. zombimtrak insanlar, kimisinin oda kapıları kilitli, dışarı çıkmak için yalvarıyor, kimisi de koridorda ağır aksak dolaşıyor. çok geçmeden hastanenin tek doktoru olan david benway'in farklı bir amaç uğruna hastaneyi kullandığı anlaşılıyor. gençlerin payına düşen de ortamdan kaçmaya çabalamak oluyor.

dr. benway ve hizmetindekilerin 3 yıldır kullanılmayan bu hastaneyi sahiplenmiş olmaları ve yaptıkları şiddet finalde belirli bir nedene bağlansa da çoğu noktada soru işareti bırakıyor ki iyi de yapıyor. gerek hastane personelinin gerekse yolu hastaneye düşen emily ve arkadaşlarının geçmişine dair detay vermeyen film, direk olarak hastanede yaşananlara odaklanmış. ufak tefek mantık hatalarına aldırılmazsa, bol kanlı ve de gore sahneleri, hatta bazen fantastik olarak yorumlanabilecek kısımlarıyla zevkle izleniliyor. son döneme damgasını vuran "martyrs", "a l'intérieur" kadar sertliğe sahip olan filmi hiç bir beklenti olmadan izlemeye koyuldum, bittiğinde ise aşırı zevk aldım "autopsy"'den.


1 yorum:

dimple | 7 Nisan 2009 15:07

bende izledim bu filmi başlarda sıkıcı olsada sonradan kan revan ortalık götürdü fena değildi ama daha güzel olabilirmiş...sonuda açık bitti gibi...