dance of the dead (2008)

son dönemde "dance of the death" adında iki tane ürün var. karıştırmamak adına hatırlatayım, "the texas chainsaw massacre" serisinin yaratıcısı tobe hooper'ın 2005'te iki bölümden oluşan "masters of horror"'un ilk bölümünün adı "dance of the death". bir de aynı kelimelerin kombinasyonundan oluşan "the dance of death" vardır ki bu da daha önce blogta yazdığım "cloverfield"'da kısa bir sahnede oynayan maylen calienes'in 10 dakikalık kısa filmi oluyor (iron maiden'ın 2003 tarihli "dance of death" albümüyle hiç karıştırılmamalı =) ). film adından kaynaklanabilecek gereksiz kargaşayı ortadan kaldırdıktan sonra joe ballarini'nin senaryosunu yazdığı, gregg bishop'un yönetmenliğini yaptığı jared kusnitz, greyson chadwick, chandler darby, carissa capobianco, randy mcdowell, michael v. mammoliti, mark lynch, justin welborn, mark oliver gibi kalabalık bir oyuncu kadrosunun olduğu filmden bahsedebilirim.

amerika'da bir kolejde veda partisine hazırlık yapılmaktadır. bu kolejin bulunduğu ufak kasabada nükleer santral bulunmaktadır. nükleer santralden sızıntı sonucu ölüler dirilmeye ve kasabada kabus yaratmaya başlar. geek diye tabir edilen amerikan gençlerinden oluşan bir grup zombielere karşı hayatta kalma mücadelesi vermeleri konu alınıyor.

zombie filmlerine göre çok farklı olmayan bir konuya sahip olan film amerikan kolejlerinin o gereksiz klişeleriyle açılıyor. bu pasajları geçene kadar oldukça sıkıcı olan film benim için zombielerin devreye girmesiyle nispeten eğlenceli bir hale döndü. zombie filmlerinin bir başka özelliği olan mesaj verme kaygısı burada pek fazla kendini hissettirmese de sıradan insanların kahraman haline gelmesi ve özellikle loser diye kaba hatlarıyla tanımlayabileceğimiz karakterlerin winner oluşuna ek olarak bu dönüşümün karakterleri üzerinde yarattığı etkiyi görüyoruz öykü üzerinde. diğer yandan ise zombielerin rock & metal müzik dinleyince sakinleşmesi ve kendilerini müziğe vermeleriyle bir tür zombie parodisi yapılmak isteniyor. ancak şu ana kadar yapılmış en iyi zombie parodilerinden biri olan "shaun of the dead"'in çıtasına dahi varamıyor. 95 dakikalığına kafa dağıtmak için izlenebilecek türde bir pop corn film, başka da bir şey değil.



0 yorum: