flight of the living dead (2007)

tam adıyla "flight of the living dead: outbreak on plane" olan, ayrıca "plane dead" adıyla da anılan filmin senaryosu sidney iwanter, mark onspaugh ikilisinden çıkma. yönetmeni ise scott thomas.

adından da anlaşılabileceği gibi bir zombie denemesi olan film, uçakta geçiyor. klasik olarak doktorların hayat uzatma çalışmaları yapma amacıyla buldukları bir virüsün insan vücudunda farklı bir tepkimeye girmesi ve insanı öldürüp tekrar diriltmesi olayı var. araştırmaların yapıldığı bir doktorun eşi amerika'dan avrupa'ya uçakla nakledilmektedir. amerikan hükümetinin de arkasında olduğu bu nakil esnasında, bedenin konulduğu kapsül uçağın türbülansa girmesi sonucu açılır ve filme hareket gelir. önce uçağın kargo bölümündeki güvenlik elemanını kendi safına çeken zombi zamanla uçaktaki tüm yolcuları tehdit etmeye başlar. ve zombie filmlerinin klasik akışıyla film devam eder.

çevirmenin hatası mıdır, yoksa filmin saçmalaması mıdır bilemem ama bazı noktalar tuhaf duruyor. uçağın rotası paris'tir ancak bir konuşma esnasında "londra'ya iniş yapılacağının bahsi geçer", uçağın kalkış esnasında pilot ile co-pilotun konuşmaları esnasında uçakta bir silahlı adamın olduğu sözü geçer (kargo kısmındaki güvenlik elemanından bahsediliyor) ancak zombieler ortalığı kan gölüne çevirmeye başlayınca uçakta 2 silahlı adam daha peydah olur. bir de yıl olmuş 2008, güzel kardeşlerim, zombienin atraksiyonundan hiç mi haberiniz olmaz. kaç senelik mevzu bu! hep vıcık vıcık aşk filmleri mi izlemiş bu yolcular. sürekli ısırılanların yanlarında duruyorlar, ısırılanları hala zombielerden korumaya çalışıyorlar. zombie filminde mantık aramak da benim ayıbım olsun. her zombie filmi gibi eğlenceli bir film. sevenler izlesin.


0 yorum: