los cronocrímenes (2007)

nacho vigalondo'nun senaristliğini ve yönetmenliğini yapıp, oyuncu olarak da yer aldığı filmi. 3-4 kişi etrafında dönen filmin başrollerinde karra elejalde, bárbara goenaga, candela fernández ve juan inciarte yer alıyor.

karısıyla beraber ıssız denilebilecek ormanlık alandaki yeni bir eve taşınan hector, dürbünle etrafı gözlerken çalıların arasında soyunan bir kız gözüne çarpar. tipik erkek milleti hareketi olarak kızın yanına giden hector yüzü bandajlı bir adamın saldırısına uğradığı anda "fazla merak..." deyiminin devreye girmesini sağlar. haliyle adamdan kaçmaya başlar ve laboratuarımsı bir yere saklanır. orada bulduğu telsiz sayesinde bir adamla irtibata geçer ve adam bulunduğu yeri ona tarif ederek güvende olması için yanına gelmesi gerektiğini söyler. adamın yanına gittiği andan itibaren olaylar zinciri kendini göstermeye başlar. beyaz bir suyla dolu nesnenin içine saklanan hector, içinden çıktığında zamanda geriye gitmiştir ve 2. hector ortaya çıkmıştır. zaman geçtikçe artan hector sayısı, laboratuardaki adamı da şaşkına çevirir ve yaşamak için diğer hectorları öldürmekten başka çare kalmamıştır...

3-4 kişi, hatta sadece hector'un etrafında dönen film inanılmaz bir kurguya sahip. ağır ilerlediği halde film boyunca izleyiciyi sıkmamayı başarmış nacho vigalondo. biraz karışık olmasına ve hector neden bu kadar soğukkanlı diye düşündürmesine karşın 2 defa izlenirse iyice oturacaktır konu. izlenmeye değer bir film los cronocrímenes.

0 yorum: