elsk meg i morgen (2005)

"elling" serisinin şu an için son filmi olan "elsk meg i morgen", "elling"'in sequeli niteliğinde ve yine ingvar ambjörnsen'in filmle aynı adı taşıyan kitabından sinemaya åse vikene tarafından aktarılmış. yönetmen ise ilk filmde olduğu gibi petter næss. oyuncu kadrosunda da bir değişiklik yok. 4 yıl öncesindeki isimler aynen geçerli.

ilk filmdeki zamanın üzerinden 4 yıl geçmiş, o zaman hamile olan reidun bir kız dünyaya getirmiş, küçük kız hem konuşur hem de yürür vaziyette. kjell bjarne ise reidun ile beraber yaşıyor, bir yandan da edindiği işte çalışarak evin geçimini sağlıyor. kılık, kıyafet yerinde. herkes kendi düzenini kurabilmiş değil tabi. kırık adamımız elling saçları salmış, berduş bir halde takılıyor sokaklarda. 4 yıl önceki halinden daha beter. insanlarla diyaloğu kopmuş, çöplüğe dönmüş evinde sersefil yaşıyor. kjell bjarne'ın yanına sokulmasına izin dahi vermiyor. ancak tüm bu gelişmeler kjell bjarne'ın canına tak ediyor ve eski dostu olarak onu yola koymaya çalışıyor. reidun ile beraber evine bir çeki düzen veriyor. üstüne başına yeni giysiler alıyor bununla da kalmayıp yarınlar için umut da aşılıyor.

kjell bjarne'den aldığı gazla dışarılarda gezinen elling'in dikkatini bir akşam genç bir kadın çekiyor. hot dog büfesinde akşamları çalışan, fırsat buldukça doğu felsefesi, ufolar hakkında kitaplar okuyan lone ile yakınlaşmak isteyen elling, her akşam düzenli olarak büfeye takılıp hot doglara yumuluyor. ancak muhabbetleri bir kaç kelime öteye geçmeyince kızın okudukları dikkatini çekiyor ve onun kalbini çalabilmek için kendisini ufolara veriyor. şair arkadaşı alfons jørgensen'i de dümenden bir hikayeye katıp ufolar tarafından kaçırıldığından bahsediyor lone'a. mevzu ufo olunca lone dikkat kesiliyor elling'e, elling ise genç kadının bu ilgisini farklı yönde yorumluyor.

bedbaht elling'in bir başka hayal kırıklıklarıyla dolu olan hikayesini barındıran "elsk meg i morgen"'in arka planında ilk filmde olduğu gibi elling ile kjell bjarne arasındaki dostluk işleniyor. onun kadar etkileyici olan film nedense yurdum topraklarında pek dikkat çekmemiş. nette hakkında yazılmış herhangi bir yazı bulamadım. "elling"'i seven bunu da sever diyorum.

ayrıca
(bkz: elling)
(bkz: mors elling)

0 yorum: