slaughter (2009)

bugün yine after dark horrorfest filmlerinden "slaugter"'ı katledeyim istedim. stewart hopewell'in kendi yazdığı senaryoyu kendi çekmiş. oyuncular arasında ise amy shiels, lucy holt, craig robert young, vance daniels, maxim knight yer alıyor.

gerçek hayatta yaşanmış bir olaydan esinlenildiğini belirterek başlayan film, ailesiyle herhangi bir bağı olmayan faith'in kendisine sürekli sorun yaratan ve hayli takıntılı olan erkek arkadaşından uzaklaşır ve atlanta'da yeni bir hayata başlamak ister. kendisine eşlik eden kız arkadaşıyla bir gece kulübünde takılırken dikkatini çeken lola ile tanışır. lola, şehrin dışında oldukça tuhaf ailesiyle beraber bir çiftlikte yaşayan, gündüzleri çiftlikte çalışan akşamları ise zengin erkekleri "avlayan" laaarrrjjj bir hatundur. lola'nın yaz döneminde çiftlikte beraber çalışabileceği ve ona arkadaşlık edebilecek bir kız arayışı faith'in ilgisini çeker, erkek arkadaşının atlanta'da da onun izini bulmasıyla bu teklife balıklama atlar. çiftlikte lola ile beraber yaşamaya başlayan faith, lola'nın akşam eve attığı erkeklerden kalan hediyelerden ve lola'nın abisi ile babasının domuzları kestiği esrarengiz mezbahadan kuşkulanır. ve gerilim filmlerinin vazgeçilmez unsuru olan merak bir faninin daha canını alır.

"slaughter" isminin çağrıştırdığına göre kan oranı ve şiddeti az olan bir film. izlemeye başlamadan önce adına aldanarak bol kanlı bir filmle karşı karşıya kalacağımı düşünüyordum, yanılmışım. şiddetin aksine gerilimi ön planda olan "slaughter" vasatı aşamıyor. mutlu sona sahip olmaması yanında elle tuttuğum bir yanı yok.

0 yorum: