burn after reading (2008)

senaristliğini ve yönetmenliğini coen kardeşlerin yaptığı filmin başrollerinde george clooney, brad pitt, john malkovich, tilda swinton ve frances mcdormand gibi zengin bir oyun kadrosu yer alıyor. yalnız george clooney ve brad pitt'i görüp de ocean's serisi gibi bir beklenti içerisine girenler filmi izlemesinler, george clooney altın kolyesi ile hayallerimi yıktı bu filmde. her ne olursa olsun clooney, pitt ve malkovich'in içinde olduğu bir proje olduğunu düşünürsek kesinlikle olmasa da izlenmeli.

içki sorunu ortaya atılarak cia'deki işinden çıkartılan osbourne cox, anılarından oluşan bir kitap yazmaya karar verir. yazıların bulunduğu cd sıkı vücutlar ismindeki spor salonunun soyunma odasında bulunduğu anda işler karışır. spor salonunun iki personeli chad ve linda, başta linda'nın estetik ameliyatlarının parasını çıkarmak amacıyla ozzie'ye şantaj yapmaya karar verirler. cddeki bilgilerin gizli ve önemli olduğu düşüncesine kapılıp şantaja başlayan ikili, ozzie'nin saldırısına uğrar ve o sinirle rus elçiliğine giderler. ne yaptığını bilmeden elçiliğe gidip kendilerince gizli olan cdyi görevliye verirler ve ellerinde daha çok bilgi olduğunu söyleyerek ortamdan tüyerler. sözkonusu bilgiler ellerinde olmadığı için yeni bilgiler toplama işi de çatlak adamamız chad'e düşer. chad, ozzie'nin evine gider ve hiç beklemediği birşeyle karşılaşır. ozzie, karısı katie tarafından harry pfarrer ile aldatılmaktadır ve harry o anda eve gelir. hızla dolaba saklanan chad bir anda harry ile karşılaşır ve harry 20 senedir yapmadığı şeyi yapar; silahını ateşler.


estetikle kendini baştan yaratmak isteyen bir kadının çevresinde yaşanan olaylar zincirinden ibaret burn after reading. ameliyatlar için gereken parayı toplamak için kendini paralayan ve sanırım filmin sonunda istediğini alan bir kadın.. her kesime hitap etmeyen, sürükleyici fakat çok güzel olmayan fimin görüntü yönetmeni emmanuel lubezki'yi can-ı gönülden kutlamak isterim çünkü görsellik gerçekten çok hoştu. brad pitt'in "oh my god", john malkovich'in "moron" söylemleri beni gerçekten çok güldürdü. izleyip izlememek size kalmış, ben sevdim.

0 yorum: