catch me if you can (2002)

başrollerinde leonardo dicaprio, tom hanks, christopher walken, nathalie baye, jennifer garner ve enchanted'ın güzel prensesi amy adams'ın rol aldığı filmin yönetmeni steven spielberg olmakla beraber spielberg baba filmi "catch me if you can: the amazing true story of the most extraordinary liar" isimli kitaptan uyarlamıştır. 2 dalda oscara aday olan film, christopher walken'a en iyi aktör dalında bafta ödülü kazandırmıştır.

babasının iş hayatındaki çöküntüler ve anne-babasının ayrılma kararı yüzünden büyük sarsıntı yaşayan frank abagnale jr. evden kaçar. geçinebilmek için paraya ihtiyacı olduğunu anlamaya başladığı andan itibaren anarşist bir tavırla kurnazca dolandırıcılık yapmaya başlayan frank, çok geçmeden fbi'ın en çok aradığı isimler arasında yer edinir. öte yandan frank'i yakalamak için ant içmiş fbi ajanı carl hanratty her defasında kılpayı kaçırdığı bu dolandırıcının gün geçtikçe güçlendiğinin farkındadır. avukat, doktor ve pilot olan frank sahte çek dolandırıcılığının zirvesindeyken ipuçlarını izleyen carl, her sene konuştukları o noel gecesinde frank'e oldukça yaklaşmıştır...

spielberg filmlerinde pek alışık olmadığımız bir mizah duygusuna sahip olan filmin müzikleri birçok filmde emeği geçen john williams'a ait. oscar'ı kılpayı kaçıran williams'ı kutluyor, film izlenmeli diyerek yazımı sonlandırıyorum.

0 yorum: