20 mart 2009 izmir replikas konseri

dünyanın yaşayan en seksi erkeği öğünç'ün askerden izne gelmesi, çağlar bey'in haftaiçi replikas konserinde "gayrisiz içtima" yapılacak çağrısı üzerine kafam konser moduna geçmişti. önceki akşamdan kalan galatasaray maçının burukluğu üzerine işle ilgili bir olayda öğrendiğim hadise keyfimi daha da kaçırmış, modern zamanların sadık kölelerini boyunduruk altında tutan prangalardan en önemlisi olan kredi kartlarından ikisine veda edişim bile keyfimi düzeltmemişken, öğle vakti attım kendimi sokağa. saat 16 gibi buluştuğumuzda ağızlardan çıkan ilk sözler neden bu kadar erken saatte buluşulduğuydu, metallica konserine mi gidiyoruz ki. dengesiziz bir kere.

last.fm'de etkinlik sayfasında konser için yazılan mesajlardan mekana damsız giriş yapılamayacağı anlamı çıkıyordu. bir anda 90'lı yılların ikinci yarısına gitti kafam. tıfıl zamanlara.. disko kapısının etrafında, kaçak elektrik hattı çekmek için elektrik tellerine kanca atar gibi içeri giriş yapacak olan damlara kanca atmaya çalışmalarımıza. olayın saçmalığıyla kendime geldim. hazreti biletix'ten bilet alırken, damlı - damsız giriş gibi opsiyonlar mı vardı ki?

bilete bira dahil değildi, içeride bira fiyatının evlat acısı olacağı belliydi. kordonda, sokak aralarında güzellemeler yapıldı. mekana doğru yol alındı. içeriye girer girmez daral geldi çalan müziklerden. saatler 11 buçuğu gösterdiğinde sahneye çıktılar, "gece kadar rahatsız etmiyor" ile girizgah yaptılar olaya. "zerre"'yle devam ederken aklımdan son albümden patlatırlar peşpeşe geçiyordu. hooooop ilk albümden "fakir"'le geceleri yeşillediler, araya doğaçlar, coverlar katıp ortaya karışık bir performans sergilediler. o günün modunda olduğum "ömür sayacı"nı da çaldıklarından sonra avaz avaz "seyyah" diye bağırdık. etraftaki birkaç sesten de destek geldi. ama çalmayacaklarını biliyorduk, çalmadılar. "bahar", "dayan", "bugün varım yarın yokum", "dulciena", "bitti deme", "vakt-i kerahat", "bozuk düzen", "gülmediğin günler", "eksik" aklımda kalan parçalar oldu. konser biter bitmez gene daral getiren parçalar çalınmaya, idareten replikas'ı izleyen oynak kitle kıvırtmaya başladı. bense kulaklarımda uğultularla eve döndüm.

0 yorum: