28. uluslararası istanbul film festivali

beşinci kez akbank sponsorluğunda ve istanbul kültür sanat vakfı tarafından düzenlenecek olan 28. uluslararası istanbul film festivali için bu sene 4 - 19 nisan 2009 tarihleri arası seçilmiş. geçen sene 170.000 gibi rekor bir izleyici sayısına ulaşan festival, porgramına bakılınca bu sene de büyük başarı yakalayacakmış gibi gözüküyor. festival, 3 nisan cuma akşamı lütfi kırdar kongre ve sergi sarayı'nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

dünyadaki diğer önemli festivallerde gösterilen ve ülkemizde merakla beklenen birçok filmin ilk gösterimi "dünya festivallerinden", "mayınlı bölge" ve "genç ustalar" bölümlerinde gösterilecek. bu sene yeni eklenen "gümüş ülke, altın sinema: arjantin" ve "aşk olsun" gibi bölümler sinemadaki yeni yönelimlere dikkat çekerken; "anılarına" ve "asiler, azizler, aşıklar" gibi bölümler de klasik sinemanın örneklerini izleyiciye sunacak. bu bölümlerin haricinde sinemacılarla sohbetler yapılacak, atölyle çalışmaları ve sinema dersleri gösterilecek, kısacası hem eğitici hem de eğlendirici bir festival olacak.

festival sponsoru akbank adına konuşan strateji ve kurumsal iletişimden sorumlu genel müdür yardımcısı burak tansan şunları söyledi: "istanbul kültür sanat vakfı tarafından 28.si düzenlenen istanbul film festivali'nin, bu yıl üst üste beşinci kez destekleyicisi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. akbank olarak, yerel ve evrensel kültür mirasını korumanın, yeni kuşaklarla paylaşmanın, sanatın ve sanatçının yanında olmanın sosyal bir sorumluluk olduğu bilinciyle hareket ediyoruz ve türkiye'deki kültür ve sanat faaliyetlerini destekleme konusundaki öncü duruşumuzu kuvvetlendirerek sürdürüyoruz."

t.c kültür ve turizm bakanlığı, beyoğlu belediyesi ve istanbul büyükşehir belediyesi tarafından da desteklenen festival, istanbul 2010 avrupa kültür başkenti ajansı ile istanbul kültür sanat vakfının 2009 - 2010 yıllarında gerçekleştireceği tüm istanbul festivallerine destek veriyor.

0 yorum: