wallace and gromit in a matter of loaf and death (2008)

wallace and gromit serisinin kısa metrajlı son filmi olma özelliği taşıyan animasyonun yaratıcısı ve yönetmeni tabikide yine nick park. wallace'a sesiyle hayat veren peter sallis'e eşlik eden isim ise piella'yı seslendiren sally lindsay. "en iyi kısa animasyon film" dalında bir adet bafta öldülü bulunan filmin müziklerini ise diğerlerinde olduğu gibi julian nott üstlenmiş.

hayatlarında bir değişiklik yaparak bu kezde fırıncılık işine giren arkadaşlarımız ilginç mekanizmalarıyla yine karşımızdalar. bulundukları kasabada artan cinayet olayları ve ölenlerin sadece fırıncı olması onları biraz korkutmaya başlamışken bir gün karşılarına çok güzel bir bayan çıkar. (wallace'a göre güzel) çok zaman geçmeden sevgili olan wallace ve piella'nın arası, gromit'in piella'dan şüphelenmesi üzerine yavaş yavaş bozulmaya başlar. gizlice piella'nın evine giren katledilmiş fırıncı listesini gören gromit, sahibi wallace'ı uyarmak için hemen harekete geçer. ne varki wallace aşk sarhoşu olduğu için gromit'i dinlemez ve piella'yla takılmaya devam eder, ta ki piella ona içinde bomba olan büyük bir pasta hediye edene kadar. seri katilin piella olduğunu anlayan kahramanlarımız bir yandan bombanın patlamasını engellemeye bir yandan da piella'dan kurtulmaya çalışırlar...

bütün wallace and gromit filmlerinin aksine değişik birşey vardı bu filmde; ölüm. piella'nın canlı canlı timsahlara yem olması ve filmin başında hamurla öldürülen fırıncı buna örnekti. bu da filmi diğerlerine oranla çocuk filmi kategorisinde değerlendirmemizi engelliyor haliyle. izlenmeli ya, seviyorum ingiliz aksanını.

0 yorum: