kırık bir aşk hikayesi (1981)

1981 yapımı bir ömer kavur filmi. senaryosu ise selim ileri’ye ait. başrollerinde kadir inanır, hümeyra oynuyor. yan rollerde ise oldukça zengin bir kadro var; halil ergün, orhan çagman, neriman köksal, kamran usluer…

küçük bir sahil kasabasında filizleneni yeşermeye çalışan ancak çevrenin baskısı sonucu kırılan bir aşk hikayesidir bu. aynı zamanda bu kırık aşkın üzerinden kasaba sıkıntısının yansımasıdır.

varlıklı bir ailenin oğlu olarak büyüyen ancak son dönemlerinde maddi sıkıntı yaşayan, hayatı sorgulayan ancak bir yere varamayan fuat ile kasabaya tayin olmuş, önceki hayatında belli ki aşk üzerine sıkıntılar yaşayan aysel öğretmenin aşk hikayesidir filmde anlatılan. kırık bir şekilde başlar, fuat’ın evlenmek istemediği kızla olan nişanında çarpar ilk kıvılcımlar. sonrası da buruk devam eder. küçük bir kasaba halkının bu ilişki üzerinde oluşturduğu baskılar bunaltır ikisini de. fuat’ın çevresiyle olan ilişkilerinde 3. tekil şahıs olarak kalmak fazlasıyla koyar aysel’e. en sonunda da dayanamaz, “çok güzeldi ve çok acıydı” diyerek veda eder fuat’a.

benim için ayrı özel bir yanıysa filmin memleketim, ayvalık’ta çekilmiş olmasıdır. filmle beraber çocukluğumun ayvalık’ını yaşarım, o dar sokakları, bakir kalan dört bir yanını.

0 yorum: