cry-baby (1990)

müzikal harikası hairspray serisinin senaristi john waters yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerinde johnny depp, amy locane, susan tyrrell, polly bergen, iggy pop ve ricki lake yer alıyor. johnny depp'in ilk müzikal denemesinin sweeney todd olmadığını kafama sokmama sebep olmuş film, depp'in o gözü yaşlı toy görüntüsüyle kendine hayran bırakıyor. yinede türkçemize sulugöz, hassas yavru, ağlak bebe isimlerinde çevrilmeseydi daha hoş olurdu diye düşünüyorum.

bir damla gözyaşı ile burjuva sınıfından olan kızları bile kendine hayran bırakan cry-baby rakaplı wade walker muhteşem sesiyle de insanları büyüleyen bir haytadır. kasıntı ve uslu hanım hanımcık bir kız olarak büyükannesi ile büyüyen allison vernon-williams'ı tek bakışıyla kendine aşık eden walker'la ileri gelen burjuva sınıfı arasında bir rekabet başlar. allison ve kendini onun ileride evleneceği adam olarak gören erkek arkadaşı ile cry-baby arasındaki rekabet arttıkça iş ciddiye biner ve hayta grubunun yaptığı bir parti esnasında büyük olayın çıkmasıyla hepsi kendini mahkemede bulur. cry-baby'nin hapse girmesiyle işler çığrından çıkar ve allison eski erkek arkadaşına geri döner. cry-baby ile ilgili gerçekleri öğrendikten sonra yaptığı hatayı anlayan ve ona geri dönen allison ise onu hapisten çıkarmak için elinden gelen herşeyi yapacaktır.

bu filmdeki rolü sayesinde tim burton tarafından keşfedilip, aynı sene hayatımın filmlerinden biri olan edward scissorhands'te rol alan johnny depp'in önemli filmlerindendir cry-baby. kusursuz bir oyuncu olduğunu anlamak için de bu iki filmi karşılaştırmak yeterli oluyor zaten, depp bu filmler çekildiğine sadece 27 yaşındaydı. izlenmesi gereken eğlenceli bir müzikal.

1 yorum:

k.a. | 29 Mart 2009 23:59

bilgisayar taburesi üstünde, johnny depp'in keşfedildiği yaştayım..